Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Novak 8. aprila oduzima Federeru još jedan rekord

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 08:00

Postaće najstariji broj jedan u istoriji

Sve je išlo tome u prilog i bilo je pitanje vremena kada će se desiti, ali sada je gotovo, ništa ne može da spreči Novaka Đokovića da obori još jedan rekord koji je u rukama Rodžera Federera!

Matematika kaže da je Đoković obezbedio siguran ostanak na prvom mestu ATP liste najmanje do 8. aprila, što će mu doneti 419 nedelja na tronu. A, u isto vreme oboriće i Federerov rekord, jer će postati najstariji broj jedan u istoriji tenisa.

Izabrane vesti

Federer će, dakle, još mesec i po dana moći da se diči tim rezultatom, pošto je poslednji put bio na teniskom tronu kada je imao 36 godina i 320 dana. A, tog 8. aprila, kada bude Švajcarcu oduzeo rekord, Đoković će imati 36 godina i 322 dana. S obzirom na to da Novak nije ni igrao ove nedelje, odluka Karlosa Alkarasa i Janika Sinera da ne učestvuju na turnirima u Akapulku i Dubaiju omogućila je Đokoviću da održi bodovnu prednost i „rastegne“ je na još nedelju dana. Taman dovoljno da obezbedi sebi rušenje još jednog Rodžerovog rekorda.

Ali, nema nikakve dileme da će i taj skor srpski teniski genije samo uvećavati, jer slede dva mastersa u SAD, Indijan Vels i Majami, na kojima Novak nije igrao pet godina. Što znači da će šta god da uradi na njima, samo uvećati svoj bodovni saldo na ATP listi i dodatno pobeći konkurentima za poziciju broj jedan.

Sve je manje iole bitnijih teniskih rekorda koji još nisu u rukama Novaka Đokovića. A, njemu se ne žuri u penziju...


tagovi

Novak ĐokovićRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara