Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak ne menja stav: Odluka Vimbldona nije poštena

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 04:01

“Bio sam u slučnoj situaciji na početku godine”, rekao je Đoković pred start mastersa u španskoj prestonici

Posle izgubljenog finala Srbija opena u Beogradu od Rubljova, Novak Đoković se sprema za masters u Madridu. I dalje se ne zna rival našeg asa u drugom kolu. Čeka se epilog današnjeg duela u kome se sastaju francuski veteran Gael Monfis i Španac Himeno Valero (13.30).

Novinare u Madridu interesovao je Novakov stav o odluci Vimbldona da ne dozvoli igranje ruskih i beloruskih tenisera zbog rata u Ukrajini. Đokovićevo mišljenje se nije promenilo.

Izabrane vesti

Ostajem pri stavu da ne podržavam ovu odluku Vimbldona. Mislim da to jednostavno nije pošteno. Sada je odluka na Turu i Veću igrača hoće li svi zadržati svoje poene, oduzeti im 50 odsto poena ili nešto drugo… Zbog virusa korona smo pre dve godine imali oduzumanje poena, postoje neki modeli. Iskren da budem, više ne znam šta je ispravno, a šta ne. Možda je najrealnije da se zaštite poeni ruskih i beloruskih igrača”, istakao je Novak.

Najbolji teniser planete kaže da je bio u ovakvoj situaciji.

Pričao sam sa ruskim igračima tokom turnira u Beogradu. Očigledno je ovo veoma teška situacija, oduzeto im je pravo da igraju na najvećem turniru na svetu. Bio sam u sličnoj situaciji na početku godine kada sam iskusio nešto slično. Znam koliko je frustrirajuće kada ne možete da igrate. ATP će analizirati ovu situaciju, ali ne znam kakve će odluke doneti, nisam pričao sa njima“, zaključio je Đoković.

13.30: (1,17) Monfis - Himeno (4,40)

Novak Đoković će do trona u Madridu morati da ide teškim putem jer ga u eventualnom polufinalu čeka duel najverovatnije sa Rafaelom Nadalom. Druga opcija je supertalentovani Karlos Alkaraz koji bi mogao na noge Biku sa Majorke u četvrtfinalu.

Prošle godine titulu u Madridu je osvojio Nemac Aleksandar Zverev koji je bio bolji od Matea Beretinija sa 2:1 u setovima.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------



tagovi

masters madridNovak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara