Foto: Starsport (Srđan Stevanović)
Foto: Starsport (Srđan Stevanović)

Đoković ostao bez daha, Dorćol nije video krunisanje najboljeg na svetu

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.22. | 16:38

Andrej Rubljov bolji u finalu Srbija Opena – 2:1

Dorćol nije video krunisanje najboljeg na svetu. Patio je Novak Đoković, uzdizao se i padao, ali nije imao snage da, kao u nekim ranijim mečevima, zada konačan udarac rivalu u finalu Srbija Opena. Kada se lomilo Andrej Rubljov je delovao kao fizički spremniji igrač, sa više koncentracije i psihološke snage, i ako ćemo realno zasluženo podigao pehar u Beogradu posle trijumfa u tri seta nad Novakom Đokovićem – 2:1 (6:2, 6:7, 6:0).

Prespavao je Novak Đoković prvi set, odoleo svim izazovima u drugom, ali je u trećem napravio veliki broj neiznuđenih grešaka. Propustio je priliku da prvi napravi brejk prednost, potom dozvolio Rubljovu da povede 3:0. Već tada je govor tela Novaka Đokovića ukazivao da povratka nema. Čiste lopte na liniji Nole je zakucavao u mrežu ili u aut. Pokušala je i publika da ga prene – nije uspela.

Izabrane vesti

Ništa novo nije viđeno na terenima Serbian Opena u odnosu na prethodne dane. Iako je imao veliku podršku publike, najbolji teniser sveta je kasno upalio. Praktično je prespavao prvi set, mada je posle trijumfa nad Hačanovom govorio o problemu početka meča.

Ruski teniser je sa druge strane igrao odlično, rizikovao i viner loptama napadao Đokovića. I pored toga Novak je u četvrtom gemu imao brejk loptu i propustio šansu. Posle toga sve je išllo na stranu Rubljova. Rus je u narednom gemu oduzeo Novaku servis, potom i potvrdio brejk. Govor tela Novaka Đokovića nije nagoveštavao ništa dobro. Delovao je melanholično Novak, nije znao kako da odgovori na agresivnu igru Rubljova sa mnogo samopouzdanja.

Ipak, stvari su počele da se menjaju u drugom setu. Počeo je Đoković da pokazuje emocija i gestikulira ka publici. Posebno kada jeosvojio pet vezanih poena i uz brejk poveo sa 2:0. Međutim, Rus je odmah odgovorio, vratio brejk čime je na Dorćolu počela igra živaca. Pričao je sam sobom Rubljov, pravio ne iznuđene greške, ali nije uspeo Novak da napravi iskorak. Prava divovska borba viđena je u desetom gemu. Imao je Đoković dve set lopte, ali je napravio neki atipične greške. Propustio je priliku da boljim lob udarcem dođe nadomak izjednačenja.

Nije se dalo Novaku ni u 12. gemu. Nevrovatnu psihološku snagu pokazao je Andrej Rubljov i ubitačno servirao kada god mu je gorelo pod nogama. Nije dao Đokoviću da iskoristi jednu od pet set lopti. Servisom je maltretirao Novaka, najbolji teniser sveta je prvo skinuo kačket, potom i bacio reket. Ali nije vredelo. Sve je Rubljov stizao do taj-breka. Tada mu spasa nije bilo, posebno posle vođstva Đokovića od 3:0. Novak je iskoristio sedmu set loptu.

I onda je u trećem setu potonuo. Istina, i Rubljov je izgledao sjajno. Posebno kada je prebrodio veliku krizu u prvom gemu odlučujućeg seta. Izvukao se iz nemoguće situcije i od tog momenta krenuo ka pobedi.


tagovi

Novak ĐokovićAndrej RubljovSrbija Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara