Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)

Novak Đoković - noćna mora Gaela Monfisa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 05:06

Drugi teniser planete zakazao duel sa Tejlorom Fricom u četvrtfinalu Sinsinatija i ujedno postavo svetski rekord tako što je po 19. put savladao Francuza, a nijednom od njega nije izgubio

Novak Đoković je rival sa Gaelom Monfisom još od malih nogu. Često su se sastajali tokom svojih karijera, ali Francuz nikada nije imao rešenje za srpskog tenisera. Pa ni u osmini finala ATP turnira u Sinsinatiju. Odigrali su 19. zvaničan duel i Novak je još čeka na poraz. Svetski rekord. Niko nikoga nije mučio koliko Novak Gaela.

Ovoga puta je sa posebnom lakoćom savladao Monfisa, pošto je sve bilo gotovo za 69 minuta. Nije se pošteno ni oznojio. Na kraju 2:0 (6:3, 6:2).

Izabrane vesti

Iako je samo napravio još jedan korak na turniru, Novak je trijumfom nad Francuzom ispisao istoriju. Naime, niko u eri otvorenih prvenstava nije uspeo da ostvari ovakav rezultat u duelima sa jednim teniserom.

Nije srpski as briljirao, još podiže broj obrtaja, ali nije ni morao. Samo jedan as naspram šest Gaelovih šest, 10 vinera, naspram 13 francuskog tenisera. Ključne su ipak bile neiznuđene greške, a Monfis ih je za kratko vreme napravio 14 - Đoković šest. Ipak, odlično je mahom vraćao protivnikov servis, bio prilično siguran kada je on servirao.

Imao je prvu brejk loptu već u drugom gemu, ali je nije iskoristio. Potom su se gemovi završavali ekspresno, Novak i Gael su lako dolazili do poena na svoj servis, sve do osmog gema, kada je Đoković bez izgubljenog poena došao do brejka. A onda ga i potvrdio i to iz drugog pokušaja (iskoristio drugu set loptu).

Već se videlo da Monfis ne može da mu parira, a potvrda je stigla u drugom setu. Uzeo je Novak tri brejka i poveo sa 5:0. Dopustio je potom da mu Monfis uzme jedan servis i u osmom gemu iskoristio drugu meč loptu.

Novak je u četvrtfinalu, gde će igrati protiv Tejlora Frica. Amerikanac je prošao među osam najboljih jer mu je Dušan Lajović predao meč pri rezultatu 0:5 u prvom setu, zbog povrede.



tagovi

Novak ĐokovićGael MonfisATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara