Dušan Lajović (Foto: Reuters); Karlos Alkaras (Foto: AFP)
Dušan Lajović (Foto: Reuters); Karlos Alkaras (Foto: AFP)

Lajović predao zbog povrede, Alkaras se osvetio Polu

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 02:57

Srpski teniser morao da preda Tejloru Fricu, prvi reket sveta i pored ispuštenih meč lopti i prekida, u četvrtfinalu

Baš šteta. Izbacio je Dušan Lajović na turniru u Sinsinatiju Janika Sinera, uzeo tako veliki skalp i zakazao megdan sa Tejlorom Fricom u osmini finala, ali je protiv Amerikanca izdržao pet gemova. Predao je meč pri rezultatu 0:5 u prvom setu zbog povrede.

Od starta je bilo jasno da se srpski tesnier muči, žalio se da ne može ni da hoda, a Fric je nizao poen za poenom. Kako je meč odmicao, tako je postajalo sve jasnije da će se svakog časa završiti. I kada je Amerikanac došao do ubedljive prednosti, Lajović je shvatio da više ne može da izdrži.

Izabrane vesti

Odlično je dosad igrao u Sinsinatiju, dobio četiri meča bez izgubljenog seta, ali nije uspeo da zakaže i potencijalni megdan sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu. Na najboljeg srpskog tenisera ide Tejlor Fric.

Jedan domaći teniser je tako izborio plasman među osam najboljih, ali to nije pošlo za rukom Tomiju Polu. Iako je nedavno savladao Karlosa Alkarasa u Torontu, nije uspeo to da ponovi u svojoj državi. Španac, trenutno prvi igrač na ATP listi, slavio je posle tri sata i 14 minuta borbe - 2:1 (7:6, 6:7, 6:3).

Bio je Alkaras rešen da dobije, iako je nailazio na brojne prepreke. Pol mu se još jednom ozbiljno suprostavio, a čak je u drugom setu uspeo da spase i tri meč lopte.

Usledio je i prekid zbog kiše, ali ni tri propuštene prilike da overi četvrtfinale, kao ni iznenadna pauza, nisu sprečili Španca da se osveti Amerikancu za epilog njihovog duela u Kanadi. Odmah je uzeo brej u odlučujućem setu, čuvao ga i onda drugim u devetom gemu potvrdio pobedu. Ovoga puta je iskoristio i prvu meč loptu.

Alkarasa na narednom koraku čeka Australijanac Mask Pursel, koji je savladao Stana Vavrinku 6:4, 6:2.



tagovi

Dušan LajovićTejlor FricKarlos AlkarasTomi PolATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara