Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak otkrio: Poslednjih dan i po sam imao stomačne tegobe

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 10:30

“To me je malo poremetilo”, rekao najbolji teniser sveta

Odigrao je Novak Đoković sasvim prosečan meč za njegove standarde u polufinalu Vimbldona. Zamislite to: prosečan meč u polufinalu grend slema i pobeda od 3:0 u setovima!

Bilo je očigledno da nešto ne štima kod Novaka, da je daleko od maksimuma, od onih partija kada diže publiku na noge. Otkrio je srpskim novinarima najbolji teniser sveta zbog čega protiv Denisa Šapovalova nije bio na sto odsto mogućnosti.

Izabrane vesti

Poslednjih dan i po sam imao malo stomačnih problema i moram da priznam da me to malo poremetilo na početku. To je trajalo dva seta, osećao sam dosta poteškoća, ali nekako sam to probio kraj drugog i početkom trećeg seta i bolje sam se osećao. To nije izgovor, određene okolnosti su se tako postavile da možda i taj osećaj koji sam imao, uz vrtoglavicu, nisu mi dozvolili reakciju koju obično imam na riternu”, objasnio je Đoković.

Nije znao ni Novak šta je uzrok tih stomačnih problema koje je imao.

Ne znam, verovatno sam nešto loše pojeo. Naravno, tu su i emocije, milion stvari, faktori sa strane koji utiču na lošije stanje stomaka. Nije i dalje idealno, ali je bilo bolje od sredine trećeg seta. Imam dovoljno vremena da se oporavim i dovedem sebe u idealno stanje za nedelju”.

Teniski kralj ne pamti kada je bio lošiji na vraćanju servisa.

Ritern je bio moj najslabiji udarac, iako Šapovalov ima izuzetno snažan i precizan servis, levoruk je, pa je mnogo nezgodno igrati protiv takvog protivnika. Međutim, za standard i kvalitet mog riterna, ovo je bilo dosta ispod proseka. Radiću na tome, nadam se i da ću se osećati bolje i da ću moći da igram na višem nivou, jer će mi to biti potrebno”.

Težak posao čekaće Đokovića u nedelju, jer Beretini igra izvanredno tokom cele sezone.

Igra izuzetno dobro, ima snažan forhend i servis, to su njegova dva najveća oružja. Trenirao sam sa Beretinijem pred početak Vimbldona, igrali smo na Rolan Garosu, znam šta me očekuje. On je verovatno u najboljoj formi ove godine na travi, jer je igrao Kvins i osvojio ga. Deluje impresivno, ali finale je finale, ja imam mnogo više iskustva i trudiću se da tu mentalnu snagu i iskustvo iskoristim za pobedu”, poručio je Novak Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara