Denis Šapovalov (©Reuters)
Denis Šapovalov (©Reuters)

Šapovalov plakao, Đoković ga tešio: Voleo bih da mi Novak bude mentor

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 21:59

„On ne dobija dovoljno pohvala“, istakao Kanađanin

U suzama je Denis Šapovalov otišao sa Centralnog terena Vimbldona. Bio je ispraćen aplauzima, tapšao mu je i Novak Đoković.

Zaista, mladi Kanađanin je dao sve od sebe, igrao je jako dobro, ali to nije bilo dovoljno čak ni set da uzme protiv najboljeg tenisera sveta. I to je ono što je „ubilo“ Šapovalova.

Izabrane vesti

Ali, kada se pojavio kasnije pred novinarima, otkrio je šta se desilo kada se u svlačionici nakon meča sreo sa Đokovićem.

„Prišao mi je u svlačionici. Rekao mi je da zna koliko mi je teško u ovom trenutku, ali da će sve doći na svoje mesto. Nije morao to da uradi, bilo je to jako lepo od njega. On ne dobija dovoljno pohvala“, ispričao je Šapovalov.

Kada se osvrnuo na meč, Denis veruje da je bio blizu.

„Imao sam šansu u svakom setu. Moglo je da bude drugačije, ali sve ovo je proces učenja, pa se nadam da ću moći da ovo iskustvo iskoristim u budućnosti. Osećao sam da sam bolji u pojedinim delovima meča, da mogu da prođem u finale i to je razlog zašto me poraz toliko boli. Međutim, istovremeno me sve to tera da želim još više. Novak je prvi teniser sveta i ima razlog zašto je tu. Koristio je iskustvo, imao je i malo sreće...“

Dodao je Kanađanin da bi voleo da sarađuje u budućnosti sa Đokovićem.

Voleo bih da mi Novak bude mentor. To bi značilo i da onda prestane da igra“, nasmejao se Šapovalov.


tagovi

Denis ŠapovalovNovak ĐokovićTenisVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara