Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak kao svetski broj jedan ide na Rolan Garos: Poigravao se, ali prošao u polufinale Rima

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 23:39

Najbolji teniser sveta zakazao obračun sa Kasperom Rudom

Novak Đoković u polufinalu mastersa u Rimu, to je standard. To je bio standard punih osam godina, ništa se ne menja ni devete. Vlasnik 86 ATP titula nastavio je da teroriše protivnike u Večnom gradu i listi žrtava pridodao je Feliksa Ože Alijasima. Proveo se Kanađanin kao i njegovi prethodnici na Novakovom putu, poput Aslana Karaceva i Stena Vavrinke nije osvojio ni set - 2:0 (7:5, 7:6). 

Rolan Garos se bliži, a Novak Đoković deluje sve bolje. Oštrina u udarcima opet je tu, rđa sa reketa najboljeg tenisera sveta je skinuta, a prvo mesto je odbranjeno. Kako god da se turnir u Rimu završi, osvoji li srpski as titulu ili ne, zadržaće prvo mesto. Obezbedio je Novak boravak na prvom mestu tokom naredne četiri nedelje, što znači da će i na Rolan Garosu biti prvi nosilac. Tek posle drugog grend slema sezone može doći do smene na vrhu. 

Izabrane vesti

Prve dve prepreke glat je prošao srpski teniser, nisu bili ni blizu Karacev i Vavrinka da ga ugroze. Sa Ože Alijasimom bila je druga priča, iako je Kanađanin ostao bez plasmana u drugo masters polufinale. Prerano ga je otpisivao Đoković i zbog toga je proveo više vrmena na terenu nego što je planirao. Dočekao je sitne sate na terenu, bio je primoran da igra prvi set na razliku, a u narednom i taj-brejk. 

Šetao je Feliks po terenu čoveka koji je 369 nedelja proveo na prvom mestu ATP liste, u pojedinim momentima ludo se zabavljao na terenu i dobijao ovacije publike u Rimu. Ipak, premijerni duel sa Novakom neće po dobru pamtiti. Kada se meč lomio, Đoković je ubacivao u veću brzinu, drop šotovima lomio je kolena rivalu i čitao njegove poteze.

Novak Đoković (©Reuters)Novak Đoković (©Reuters)

Najbolju predstavu sačuvao je Novak za kraj - za taj-brejk. Javio se tračak nade kod kanadskog tenisera da može meč da uvede u treći set, kreira dramu, možda i iznenađenje. Brzopotezno je nestala, Đoković nije ostavio ni promil šanse rivalu za takav ishod. Napravio je tri mini-brejka, raspalio je atmosferu na Foro Italiku i ušao u polufinale. Odigrao je savršen taj-brejk i sada ga sdele dve pobede od 37. masters titule.

Preslikane setove odigrali su Đoković i Ože Alijasim, u oba je imao priliku da znatno ranije reši rivala. Prvi je pravio brejkove, ali nije uspevao da ih sačuva. U drugom setu je pri vođstvu 5:3 zakazao na meč lopti, a opuštanje mu se vratilo kao bumerang. Kanađanin mu je u idućem gemu oduzeo servis, produžio je meč za pola časa i prebacio granicu od dva sata provedena na terenu. Ništa više od toga, da osvoji makar set moraće da sačeka drugu priliku.


tagovi

Novak ĐokovićFeliks Ože Alijasimatp rimMasters RimATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara