Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Novak sipao pohvale za Prižmića: U drugom setu kao da sam igrao sa ogledalom

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 15:42

„Još se mučim malo sa prehladom“, rekao Đoković

Prvi meč na grend slemu u karijeri, odmah protiv najboljeg svih vremena i pružen otpor za sve čestitke. Dino Prižmić je završio takmičenje u Melburnu, ali je odigrao odličan meč protiv Novaka Đokovića i pored poraza (1:3). I srpski as mu je na tome čestitao.

Štaviše, Đoković je posle meča sipao komplimente na račun mladog Hrvata kako odavno nije za nekog tinejdžera.

Izabrane vesti

U drugom setu sam video da ne promašuje više, da se oseća komfornije, bilo je iscrpljujućih razmena. Osetio sam se kao da igram sa ogledalom. Ima neverovatnu defanzivu, pogotovo sa bekhend strane, čuo sam da je voleo da me gleda. Noge su mu izuzetno jake i čvrste, time sam najviše impresioniran. I mentalitet, jer je izašao da pobedi, ne da uzme set ili da ostavi dobar utisak“, pričao je Novak na konferenciji za novinare.

Nije bilo traga povredi zgloba u Đokovićevoj igri, ali ga sada u Melburnu muči prehlada.

„Na to sam mislio kada sam rekao na terenu da se još fizički tražim. Poslednjih četiri-pet dana se malo mučim, čujete i po mom glasu. Moram da prihvatim te okolnosti i da se borim, da nastavim dalje“.

Zbog svega toga, a s obzirom na to da mu je sledeći meč u sredu, Đoković nije siguran da li će sutra trenirati.

„Videću s timom da li ću sutra preskočiti trening, a raditi malo teretanu i neke specifične vežbe da održim telo u formi. Prošle godine nisam uopšte trenirao između mečeva zbog povrede, ali to su bile druge okolnosti. Videćemo kako se budem probudio sutra“, istakao je Novak.


tagovi

Novak ĐokovićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara