Aleksandar Vukić (AFP)
Aleksandar Vukić (AFP)

Novakov rival u drugom kolu Indijan Velsa - Crnogorac iz Australije

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 23:41

Lajović takođe u drugoj rundi, Kecmanović ispao od Italijana Lorenca Sonega na prvom koraku

Novak Đoković nastup na Indijan Velsu, prvom masters turniru u sezoni počinje od drugog gola, a prvi rival od polufinala Australijan Opena, posle skoro mesec i po dana biće mu Aleksandar Vukić. Momak rođen u Australiji 1996. godine, čiji su roditelji početkom poslednje decenije 20. veka emigriralni iz Crne Gore na Peti kontinent, savladao je Japanca Mačizukija posle dva taj-brejka - 0:2 (6:7, 6:7).

Nakon ispadanja u drugom kolu Los Kabosa od Stefanosa Cicipasa, te na startu Akapulka od Francuza Terensa Atmana, deluje da 69. teniser sveta neće daleko ni na "petom grend slemu" budući da mu je naredni rival najbolji teniser sveta. Kako se Đoković i Vukić nikada ranije nisu sastajali, najveći adut momka iz Melburna jeste to što ga srpski teniski gigant ne poznaje. Ima Novak povremeno manjih poteškoća u uvodnim gemovima kada se prekoputa nađe momak sa kojim nije ukršatao reket, ali vrlo brzo stvari dođu na svoje.

Izabrane vesti

U međuvremenu, Dušan Lajović se domogao druge runde savladavši Finca Emila Rusovorija nakon što je njihov meč juče prekinut zbog kiše. Nije pauza omela Ducija koji je u novu sesiju ušao sa setom prednosti, pa drugi period igre dobio prilično lako - 2:0 (7:5, 6:2). Rusuvori nije imao nikakve šanse, iskusni srpski teniser ga je dobio za manje od 100 minuta na terenu, ali ozbiljnu će prepreku 32-godišnjak imati u drugom kolu. Rival mu je domaći takmičar i 18. teniser planete Frensis Tijafo.

Miomir Kecmanović je već spakovao kofere u Arizoni. Doživeo je 47. igrač sveta poraza od Italijana Lorenca Sonega, ukupno šesti u poslednjih osam mečeva - 2:0 (7:6, 6:4). Umesto da osmina finala Australijan opena bude vetar u leđa rođenom Beograđaninu, nakon Melburna sezona je krenula nizbrdo. Danas je poražen od osam pozicija slabije rangiranog tenisera i de fakto će Miša morati nešto da menja pred masters u Majamiju.


tagovi

Dušan LajovićMiomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara