Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novaku bi publika mogla da bude problem

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 00:54

"Đoković je mentalno jak, ali je i osoba koju nervira kada je publika protiv njega", smatra jedan od najboljih brazilskih tenisera, Fernando Meligeni

Žreb je obavljen, ime Novaka Đokovića našlo se u njemu, ali i dalje se ne može sa sigurnošću reći hoće li najbolji svetski teniser igrati na ovogodišnjem Australijan openu.

Još se nestrpljivo čeka odluka australijskog ministra za imigracije, Aleksa Houka, a ponedeljak - dan kada počinje turnir - je sve bliži.

Izabrane vesti

Jasno je da se Đoković nalazi pod ogromnim pritiskom zbog sveg što se dešava od kada je sleteo u Melburn, ali je i dobro poznato da je psihološki veoma jaka ličnost i da bi sve ovo moglo da mu posluži kao dodatni motiv da osvoji 21. grend slem u karijeri i time postane najuspešniji teniser u istoriji.

Ističe to i nekadašnji brazilski as, Fernando Meligeni, koji sada radi kao komentator teniskih mečeva za ESPN. Jedan od najboljih tenisera iz zemlje poznatije, ipak, po fudbalu, kafi i sambi smatra da će Đoković, ako bude igrao, biti glavni favorit za titulu, ali upozorava da bi Srbin mogao da ima veliki problem sa publikom u Melburnu.

"Mislim da bi pritisak sa tribina mogao dosta da utiče na njega. Bio sam mnogo puta u Australiji, publika je tamo veoma fina, ali je istovremeno to zemlja u kojoj živi veliki broj različitih naroda i navijača drugih država. Zato mislim da bi mogao da postoji pritisak od grupe španskih navijača, britanskih, američkih... Đoković je mentalno jak, to redovno pokazuje, ali nije lako kada ste u takvoj situaciji, to je pritisak koji može da poremeti igrača. On je osoba koju nervira kada je publika protiv njega. Istovremeno mu raste samopouzdanje, ali ga i nervira", ocenio je Meligeni.

Novak je dosad imao podršku publike u Australiji, gde je veliki broj srpskih iseljenika, ali zbog svega što se dešavalo proteklih dana kao posledica njegove odluke da se ne vakciniše, teško je pretpostaviti kako će ga dočekati gledaoci neke druge narodnosti. Naravno, ukoliko i definitivno zaigra.

Brazilac, takođe, veruje da bi ovo mogao da bude jedan od zanimljivijih grend slemova u Australiji.

"Australijan open je uvek otvoren turnir, jer je prvi grend slem u godini, prvi veliki tunir i uvek se dešavaju iznenađenja kao što je Karacev prošle godine (igrao polufinale) ili pobeda Tomasa Johansona (2002). Ove godine bi moglo da ih bude i više nego inače. Ako bude igrao Đoković će, logično, biti najveći favorit, a uz njega Medvedev. U drugom redu su Zverev, Nadal i Cicipas".

Govoreći ko bi konkretno mogao da bude prijatno iznenađenje turnira, Meligeni je istakao 18-godišnjeg Španca Karlosa Alkaraza, mladića koji je prošle godine stigao do četvrtfinala US Opena.


tagovi

Novak ĐokovićAustralian Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara