Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Novakov žreb u Melburnu: Zemljak na startu, Nadal ili Zverev u polufinalu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 06:55

Poznat je Novakov put do trofeja

Iako se ceo dan u Melburnu spekulisalo da bi ministar imigracije Aleks Houk mogao da mu oduzme vizu, deportuje ga i zabrani mu učešće na Australijan openu, Novak Đoković se našao u žrebu za prvi grend slem u sezoni. Naravno, kao prvi nosilac.

Ali prava darama je prethodila žrebu. Prvobitno planiran za 15.00 časova po lokalnom vremenu, žreb je odložen tek nekoliko minuta pred početak iz nepoznatih razloga. Istovremeno je zakazano javno obraćanje premijera Skota Morisona i mnogi su mislili da je to sve povezano i da Novakovog imena posle tog obraćanja neće biti na žrebu. Ipak, žreb je održan sa odlaganjem od sat i 15 minuta i na njemu je devetostruki šampiona zauzeo svoje mesto prvog nosioca.

Izabrane vesti

A može se reći i da je imao sreće i da je dobio povoljan žreb.

Đokovićev prvi rival u Melburnu biti zemljak Miomir Kecmanović. Dakle, Australijanci će morati da navijaju za nekog Srbina na startu...

Posle toga u drugom kolu, Novak ide na pobednika duela između jednog od kvalifikanata i američkog tenisera Tomija Pula. To bi trebalo da bude lak zadatak.

U trećem kolu Novakov najozbiljniji protivnik bi mogao da bude Italijan Lorenco Sonego. Ili, ako iznenandi, američki veteran Sem Kveri. U četvrtom kolu najteži moguću protivnici Gael Monfis, Aleksander Bublik ili Kristijan Garin.

U četvrtfinalu ga čeka najverovatnije neko iz društva Mateo Beretini, Kristijan Nuri, Pablo Kareno Busta, Karlos Alkaraz...

A u polufinalu su mogući ribali Rafael Nadal, Aleksander Zverev, Denis Šapovalov, Karen Hačanov...

U drugoj polovini žreba, na koju Đoković ne može pre eventualnog finala su Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Andrej Rubljev, Janik Siner, Igo Umber, Feliks Ožje Alijasim...

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Filip Krajinović kreće protiv Argentinca Dijega Švarcmana, Dušan Lajović će igrati protiv Mađara Fučoviča, a Laslo Đere ide na Denisa Šapovalova.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara