Danil Medvedev (©Reuters)
Danil Medvedev (©Reuters)

Novaku se otvorio put do finala, ne i Alkarasu: Gornji deo kostura pun mina, prošli Medvedev i Zverev

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.09.23. | 09:40

Nemca u osmini finala očekuje mali derbi sa Janikom Sinerom, dok će ruski as igrati sa Aleksom de Minorom…

Poteškoća je bilo, morao je Novak Đoković protiv Lasla Đerea da upre iz petnih žila kako bi se plasirao u osminu finala US Opena i izašao na megdan hrvatskom teniseru Borni Goju. Ali, sve skupa kada se pogleda, ne pamti se kada je najvećem svih vremena bio tako čist put do završnice, praktično samog finala.

Nosioci su redom ispadali, najžešća konkurencija trebalo bi da mu budu domaći teniseri – Tejlor Fric, Tomi Pol i Frensis Tijafo. Zato je gornji deo kostura pun mina, nimalo lak posao neće imati Karlos Aklaras da uđe u finale i pokuša da odbrani titulu, te dođe do trećeg grend slem pehara. Jer, u njegovoj polovini greške favorita su minimalne, dalje su prošli i Danil Medvedev i Aleksander Zverev.

Izabrane vesti

Ako neka podloga prija Danilu Medvedevu, ako je negde spooban da pravi vrhunske rezultate, onda je to – beton. Jeste popravio rezultate na šljaci, koja mu je mrska, međutim, najkvalitetnija izdanja tradicionalno pruža na bržim podlogama. Uostalom, jedini grend slem trofej osvojio je upravo na američkom tlu pre dve godine, kada je sprečio Novaka Đokovića da napravi podvig na koji beli sport čeka pola veka.

Na US Openu verovatno igra i najbolje od velikih turnira, a do sada ove godine niko ga ozbiljnije nije namučio. Sebastijan Baez bio je lak plen, argentinski teniser je izdržao „u ringu“ dva i po časa, i sve što je uspeo jeste da rastegne setove. Ne i da neki osvoji i bar malo zakuva na terenu – 3:0 (6:2, 6:2, 7:6).

Danil Medvedev je izvrsno servirao, imao je 12 asova. Doduše, i sedam duplih grešaka, ali je u bitnim momentima servis radio i imao je bolji postotak ubačenih prvih od suparnika, što mu je omogućilo da bolje ulazi u naredne udarce, da otvori stranu i stekne prednost. Naročito u uvodna dva seta. Manjih poteškoća bilo je samo u trećem, kada je morao da igra taj-brejk, međutim, nije poklekao. Nije drugi put na turniru morao da igra četiri seta.

Protivnik ruskog tenisera u osmini finala biće Aleks de Minor, i u tom dvoboju poneće epitet favorita, dok bi znatno uzbudljiviji trebalo da bude obračun Aleksander Zvereva i Janika Sinera. Nemački teniser je u trećem kolu naleteo na Grigora Dimitrova, nekada Top 10 igrača sveta, koji duže vreme nije u samom vrhu, ali se polako vraća.

Da bi uskoro mogao da uđe u prepoznatljivu formu pokazao je u porazu od Saše – 3:1 (6:7, 7:6, 6:1, 6:1). Bugarinu je ponestalo snage za završnicu, dok ju je imao – stavljao je Nemca na Tantalove muke. Ispustio je drugi set, priliku da dođe do prednosti od dva seta i polako je počela da se raspada igra Grigora Dimitrova. Iskoristio je pad rivala nemački teniser i furiozno stigao do osmine finala prepustivši mu u naredna dva seta samo dva gema.



tagovi

US openUS Open 2023Danil MedvedevAleksandar ZverevGrigor DimitrovATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara