Anastasija Pavljučenkova (©Reuters)
Anastasija Pavljučenkova (©Reuters)

Novi poredak u ženskom tenisu: Debitantkinje pišu istoriju

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 09:29

U polufinalu Rolan Garosa danas se sastaju Pavljučenkova - Zidanšek i Krejčikova - Sakari

Rolan Garos dobija novu šampionku. Poljakinja Iga Švjontek predala je krunu u četvrtfinalu, a na drugom grend slemu u Parizu u borbi za pehar ostale su četiri debitantkinje.

U prvom polufinalu danas (15.00) se sastaju Anastasija Pavljučenkova - Tamara Zidanšek. Ruskinja je na 32. mestu na WTA listi, dok je 23-godišnja Slovenka napravila podvig, sa 85. pozicije stigla do najvećeg uspeha u karijeri. Ove teniserke nikada nisu igrale dosad. Pavljučenkova je blagi favorit, ali ove godine čuda se događaju u ženskom turiru na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Izabrane vesti

Ruskinja je do polufinala stigla posle tri uzastopna meča koja su rešena posle tri seta. Padali su Sabaljenka, Azarenka i Ribakina. Zidanšek je takođe do polufinala stigla posle tri duela koja su otišla u tri seta. Slovenka je u prethodnoj rundi pobedila posle drama Badosu u meču koji je trajao dva i po sata. Odlučujući set je Zidanšek rešila u svoju korist sa 8:6.

15.00: (1,55) Pavljučenkova - Zidanšek (2,45)

Grkinja Marija Sakari izbacila je Igu Švjontek. Poljakinja je imala i povredu, ali to ne umanjuje trijumf 18. teniserke sveta. Rivalka u polufinalu je 33. igračica sveta, Barbora Krejčikova (ne pre 16.30). U prvom odmeravanju snaga ove dve teniserke, početkom marta ove godine u Dubaiju bolja je bila Čehinja. Slavila je sa 2:0 (6:2, 7:6). I Čehinja i Grkinja su do polufinala izgubile samo jedan set - Krejčikova od Pliškove u prvom kolu, a Sakari od Mertens u trećoj rundi.

16.30: (1,60) Sakari - Krejčikova (2,35)

Od četiri teniserki najiskusnija je Pavljučenkova koja narednog meseca puni 30 godina.

"Mislim da sam oduvek igrala dobro. Samo što moja mentalna igra nije bila zadovoljavajuća. Radim na ovom aspektu, odnedavno radim sa sportskim psihologom i već osećam kao da počinje da se isplati", rekla je Pavljučenkova i dodaje:

"Oduvek sam toliko želela da budem u polufinalu, da se borim za titulu na najvećim turnirima".

ROLAN GAROS, ŽENE - POLUFINALE

Četvrtak

15.00: (1,55) Pavljučenkova - Zidanšek (2,45)

16.30: (1,60) Sakari - Krejčikova (2,35)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Anastasija PavljučenkoRolan Garosgrend slemTamara ZidanšekBarbora KrejčikovaMarija Sakari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara