Andrej Rubljov ©Reuters
Andrej Rubljov ©Reuters

Novo finale Rubljova, Rus nadomak pete titule u 2020.

Vreme čitanja: 1min | sub. 31.10.20. | 15:38

Osmom reketu sveta u drugom setu susreta u Beču predao Kevin Anderson i sada čeka boljeg iz odmeravanja Sonego - Evans

Kada se očekivalo da krene da niže pobede, Kevin Anderson je zaustavljen na najgori način, povredom. Dvometraš iz Johanesburga je bio primoran da, nakon pobede nad Danilom Medvedevim, preda meč polufinala ATP 500 turnira u Beču (tvrda podloga u hali, nagradni fond 1.409.510 evra) drugom ruskom igraču.

U pitanju je sve bolji Andrej Rubljov koji je do tog momenta vodio sa 6:4 i 4:1. Osmi reket sveta se tako plasirao u peto finale u 2020. i juri stopostotan učinak sutra protiv boljeg iz meča između Italijana Lorenca Sonega i Britanca Danijela Evansa. Ne treba ni trošiti reči koliko je mladi Moskovljanin kvalitetniji teniser od ove dvojice, uz Đokovića i Rafaela Nadala ponajbolji u tekućoj sezoni, te se sutra očekuje da podigne još jednu ATP titulu čime bi preskočio učinak jedinog koji takođe ima četiri trofeja u tekučoj sezoni. Naravno Novaka Đokovića.

Izabrane vesti

Do sada mu je to pošlo za rukom u Dohi, Adelejdu, Hamburgu i Sankt Petrburgu. Do ove godina Rubljov je imao dve titule, 2017. u Umagu i 2019. u rodnoj Moskvi, ali je ova 2020. definitvno "njegova", što je uostalom juče potvrdio savladavši branioca titule u austrijskoj prestonici i domaćina turnira, Dominika Tima.


tagovi

Andrej Rubljovatp bečKevin Anderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara