Đoković (© Reuters)
Đoković (© Reuters)

Đoković: Ne bojim se mladih generacija

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 18:58

„Svaki dan je nova prilika, drago mi je da sam tako dobro igrao“, istakao je Nole posle plasmana u četvrtfinale turnira u Dubaiju

Ispratio je u penziju Rodžera Federera, rve se sa Rafaelom Nadalom za status najtrofejnijeg tenisera svih vremena i preslišava daleko mlađe. Mogu nove generacije da prete, javno ili iz prikrajka, međutim, kad nalete na Novaka Đokovića jedino im preostaje da mu se poklone.

Takav je slučaj i sa Talonom Grikespurom, pošto ga je Srbin bez većih problema savladao u osmini finala ATP turnira u Dubaiju.

Izabrane vesti

Sjajno veče. U utorak sam imao mnogo posla (protiv Čeha, Tomasa Mahača, op. au), a sad sam od početka bio oštar. Definitivno je bio bolji kvalitet tenisa. Možda poslednja tri ili četiri gema nisu bila najbolja, ali sam našao način da zatvorim meč. Zadovoljan sam igrom, nadam se da stvari idu u pravom smeru“, pojasnio je Đoković kad se završio duel u kome je 26-godišnjem protivniku prepustio samo pet gemova.

Bio je to njihov drugi susret u karijerama. Novak je dobio oba, posle onog na Ju Es openu 2021. I nije samo do Grikespura, ima i stariji i mlađih od njega – godinama šalju signale da su spremni – međutim isto tako godinama ne uspevaju da dostignu Đokovićev nivo igre. Kako deluje 36-godišnji Beograđanin pitanje je da li će i kad upseti.

Igrali smo samo jednom pre nekoliko godina. Ima snažne udarce, servisa dobro, pokušava da diktira poene forhendom. Znao sam da moram da mu oduzmem vreme za udarac. Mnogo je napredovao, nova generacija dolazi, ali ja se ne bojim“.

Njegov osmeh je razumljiv. Prirodan, posledica 15. uzastopne pobede.

Bio sam mnogo bliže svom najboljem nivou. Nisam očekivao da igram tako dobro, uzimajuću u obzir prethodni meč. Idemo, svaki dan je nova prilika, drago mi je da sam tako dobro igrao“, pojasnio je Đoković.

 

 


tagovi

Novak ĐokovićATP DubaiATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara