(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković ostao sedmi na ATP listi, sledi napad na Astanu

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.22. | 09:12

Srpski as sakuplja bodove za završni turnir

Trijumfovao je Novak Đoković u Tel Avivu, osvojio treći turnir ove godine i dodao 250 bodova na konto na ATP listi.

To mu, ipak, nije bilo dovoljno za pomak na listi najboljih tenisera sveta, ostao je i ovog ponedeljka na sedmom mestu sa 3.820 bodova. A, već koliko danas Đoković, koji je silom prilika propustio veliki deo sezone, spremaće se za nastup na turniru u Astani na kojem će startovati sutra protiv Kristijana Garina.

Izabrane vesti

Novak skuplja bodove, jer još nije osigurao nastup na završnom turniru u Torinu. On je na listi ATP trke tek na 15. mestu, ali mu je potrebno da ostane u prvih 20, da bi se plasirao na osnovu osvojenog Vimbldona. Svetski mediji računaju da je to gotova stvar i da će Đokovič sigurno biti u Torinu, prema sadašnjem rejtingu... Na dobrom je putu srpski as da ostvari i taj cilj, jer ima skoro 600 bodova više od Denisa Šapovalova, koji je 21. na ATP trci. A, turnir u Astani nosi 500 bodova za pobednika.

Prvo mesto i dalje pripada Karlosu Alkarasu, koji ima 6.740 bodova, prati ga Rafael Nadal, pa onda idu redom Kasper Rud, Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, na osmom mestu je Kameron Nori, deveti je Andrej Rubljov, a Top10 zatvara Hubert Hurkač.

Što se tiče ostalih srpskih igrača, Miomir Kecmanović je na 33. mestu, Filip Krajinović je 52, Laslo Đere je 76, a Dušan Lajović na 85. poziciji.


tagovi

Novak ĐokovićATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara