Novak Đoković (©Starsport/Serbia Open)
Novak Đoković (©Starsport/Serbia Open)

Đoković: Pobeda na iskustvo i mišiće, ali telo me ne sluša kao pre deset godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 19:17

"Zadovoljan sam što u polufinalu neću igrati protiv srpskog igrača, to će biti lepo za promenu”, kaže najbolji teniser sveta

Pretplatio se Novak Đoković na maratone i sudare sa sunarodnicima na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Srbije. Drugi put u dva dana svetski broj jedan kretao je iz minus faze. Set zaostatka prvo je nadoknadio protiv Lasla Đerea, a potom se iz podjednako neugodne situacije izvukao i protiv Miomira Kecmanovića, koji je na turnir u Beogradu stigao u sjajnoj formi.

Drugu godinu zaredom prvi reket sveta bio je koban po Kecmanovića na terenima podno kalemegdanske tvrđave, ali je ovoga puta znatno teže izašao na kraj sa perspektivnim srpskim asom. Donekle i zbog činjenice da je mesecima bez takmičarskih mečeva – odigrao tri u Dubaiju, napravio jednoipomesečnu pauzu, pa ispao na startu Monte Karla – i muči se da uhvati pravi ritam.

Izabrane vesti

Na iskustvo i brdo odigranih dramatičnih završnica uzeo je Novak meru Laslu i Miomiru.

"Vrlo sličan scenario onom u sinoćnjem meču, set i brejk sam zaostajao. Jedan ili dva poena su odlučili. Miomir je bio izjednačen, kao što je juče Đere bio. Opet na mišiće i možda na iskustvo. Zahvalnost publici, bili ste ponovo izvanredni", poručio je Novak posle nove pobede u srpskom okršaju.

Teško se kretao Novak po terenu tokom prva dva meča na turniru, bio je trom i još odaje utisak da je pomalo zarđao, ali i da se kreće u pravom smeru.

"Nikad bolje, nikad svežije, nikad čvršće, nikad snažnije... Samo jako!", ponovio je najbolji teniser sveta jučerašnje reči i dodao:

"Telo se ne ponaša kao pre 10 godina, ali uz Božju pomoć i pomoć celog tima uspeo sam da se oporavim. Mnogo sam se bolje osećao na terenu danas nego juče. Radujem se slobodnom danu sutra i polufinalu u subotu".

Najbolji teniser planete će za plasman u treće finale na Otvorenom prvenstvu Srbije, a prvo od 2011. godine, igrati protiv boljeg iz duela Karen Hačanov – Tijago Monteiro. Činjenica da neće i treći put igrati protiv tenisera iz Srbije raduje prvog nosioca.

"Zadovoljan sam što u polufinalu neću igrati protiv srpskog igrača, to će biti lepo za promenu. Čudan je osećaj deliti teren sa sunarodnicima. Publika je bila sjajna u oba meča i retke su situacije kada mogu da igram kod kuće, kada mogu da iskusim ovu atmosferu i zato se radujem sledećem meču", podvukao je Novak Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićSerbia OpenATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara