Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković posle meča za pamćenje: Razočaran sam jednim i zadovoljan drugim stvarima, Alkaraz impresivan

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.22. | 21:32

“Imao sam šanse u drugom setu koje nisam iskoristio, a trebalo je“, kaže prvi na svetu

Ko je danas bio prisutan na tribinama madridske "Magične kutije" mogao je da prisustvuje epskom sudaru najveće sile svetskog tenisa i momka koji je spreman da postane nova ikona belog sporta! Novak Đoković i Karlos Alkaraz pružili su publici u glavnom gradu Španije spektakl za pamćenje koji je na još veće zadovoljstvo većine dobio tinejdžer iz Mursije.

Prvi teniser sveta napustio je teren uz aplauze, mada evidentno ljut zbog šanse koju je propustio. Videlo se i danas da nije još ni blizu prepoznatljivog vrhunca forme, ali ako je nešto pozitivno moglo da se izvuče iz troipočasovnog “rvanja“ sa 15 godina mlađim rivalom onda je to Đokovićev dokaz da je na dobrom putu da se vrati tamo gde je bio u prvom delu prošle sezone kada je kosio sve pred sobom.

Izabrane vesti

Ovog puta bolji je bio Alkaraz i Đoković mu je srdačno čestitao po završetku meča, a razmenili su i nekoliko reči na mreži što su španski mediji ocenili kao lep potez velikog majstora...

“Moram da čestitam Alkarazu. Ostao je hladnokrvan i dobro je izneo pritisak. Za momka svojih godina pokazao je impresivnu hrabrost i zrelost. Zaslužio je da pobedi danas“, kaže Novak i smatra da je meč lako mogao da ode i na njegovu stranu:

“Imao sam mnogo šansi koje nisam iskoristio u ovom fantastičnom meču. Zaista sjajna bitka. Posle svega sam razočaran što nisam iskoristio svoje šanse u drugom setu. U trećem setu sam imao mnogo brejk lopti. Ali, nisam bio u mogućnosti da materijalizujem sve što mi se otvaralo“.

I sam Đoković je svestan da je nanizao nekoliko dobrih mečeva, da je znatno podigao formu i da sada može sa većim samopouzdanjem da dočeka Rolan Garos.

“Definitivno sam igrao vrlo dobar tenis, najbolji ove godine. Kada me prođe ovo razočaranje imaću pozitivne stvari o kojima mogu da razmišljam“.

Da bi stvari bile još bolje, Novak će morati da popravi još neke stvari...

“Dao sam mu mnogo lakih poena. Jako je teško izlaziti na kraj sa njegovim snažnim udarcima, nisam osećao da moj ritern ima efekta. Servirao je sa dosta snage kako bi kasnije mogao bolje da se pozicionira. Jednostavno nisam mogao da se nosim sa nekim stvarima“.

Za kraju poruka Alkarazu...

“Definitivno je na pravom putu, igra sa mnogo samopouzdanja i to je dobra stvar“.


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasATP Madridmasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara