Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković spustio slušalicu Šeltonu, pa otišao po piće i kokice (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 01:03

Zasluženo opuštanje srpskog asa posle plasmana u jubilarno 10. finale US Opena

U nedelju od 22.00 Novak Đoković će igrati u rekordnom desetom finalu US Opena. Dosad je triput trijumfovao, ali s obzirom na to u kakvoj formi ulazi u meč, velike su šanse da će i četvrti put podići pehar njujorškog grend slema.

Najteži posao do polufinala imao je protiv zemljaka Lasla Đerea koji je vodio 2:0 u okršaju trećeg kola, ali ga je onda svetski broj jedan počistio sa terena. Gledajući samo rezultat, isto je učinio i 20-godišnjem Benu Šeltonu u polufinalnom duelu, svom jublilarnom 100. na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država, međutim koprcao se mladi Amerikanac u trećem setu i uspeo da stigne sve do taj-brejka. Imao je, čak, i meč loptu, dok je u "mini setu" uspeo da stigne od 1:5 do 4:5. Ipak, ne i da preokrene i produži tok meča.

Izabrane vesti

Poslednja Novakova prepreka na putu ka trofeju je i najzvučnija. Biće to pobednik duela Karlos Alkaras - Danil Medvedev.

"Ne mogu da budem srećniji zbog plasmana u još jedno gren slem finale. Biće to sigurno najteži meč na turniru bez obzira ko bude na drugoj strani. Obojica su u sjajnoj formi. Medvedev me je dobio u finalu pre dve godine, najkonstantniji je igrač US Opena u poslednjih pet-šestgodina. Sa druge strane, šta reći za Karlosa? Sa 20 godina ima već dve gren slem titule. Gledaću njihov meč uz piće i kokice i svakako ću se dobro spremiti za finale", najavio je srpski as.

S obzirom na to da je Amerikanac (rođen u Atlanti), Ben Šelton je imao veliku podršku publike na tribinama Artur Eš stadiona, a kako je meč igran pod krovom zbog nevremena, buka je bila dodatno pojačana kada bi se Amerikanci radovali poenima svog tenisera. To je, međutim, samo dodatno motivisalo Novaka.

"Ovo su mečevi koji me motivišu da svakog dana radim naporno kao i ovi mladi momci. Još osećam da imam snage u nogama, osećam da i dalje imam šta da pružim sportu. Grend slemovi su najvažniji u našem sportu i želim da igram najbolje na njima. U četvrtfinalu i polufinalu sam igrao protiv Amerikanaca koji su ovde domaći igrači, tu je važno biti staložen. Volim da igram u ovakvoj atmosferi", istakao je Đoković.

Nakon osvojenog poslednjeg poena u meču Đoković je kopirao način na koji je Šelton nedavno proslavio pobedu - spuštanjem zamišljene telefonske slušalice. Nije se to, izgleda, dopalo Amerikancu pošto je bio prilično hladan na mreži prilikom čestitanja pobede srpskom asu.



tagovi

Novak ĐokovićUS Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara