Miomir Kecmanović (MN Press)
Miomir Kecmanović (MN Press)

Pao je i 20. teniser sveta: Kecmanović ruši sve redom, velika pobeda za polufinale Minhena

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.04.22. | 13:19

Oružje je ovog puta položio Nikolos Basilašvili - 7:6, 6:2

Nema zaustavljanja za Miomira Kecmanovića. Srpski teniser je stigao do polufinala turnira u Minhenu, pa sada ni titula nije daleko... Danas je pred njim položio oružje 20. teniser sveta. Veliku pobedu upisao je Kecmanović protiv Nikolosa Basilašvilija iz Gruzije - 7:6 (5), 6:2.

I prethodna pobeda na ovom turniru je značila pomeranje srpskog asa na najbolju poziciju u karijeri, a novi trijumf će ga još pogurati na ATP listi. Nedelju je počeo na 38. mestu, a na početku naredne osvanuće oko 30. mesta.

Izabrane vesti

Iako je već na startu meča izgubio servis, nije ga to demotivisalo, jer je vrlo brzo uzvratio protivniku istom merom... U petom gemu je ponovo dozvolio rivalu da napravi brejk, ali već u narednom ga je vratio. Set je do samog kraja bio neizvestan, pa je morao da se rešava u taj-brejku. Taj period je bolje počeo teniser iz Gruzije, poveo je 4:1 i bio veoma blizu vođstva. Tada je Kecmanović odigrao četiri sjajna poena i preokrenuo na 5:4. Iskoristio je taj nalet i poveo u setovima.

Tu je očigledno i slomio otpor iskusnog protivnika. U drugom se vodila borba do 2:2, a od tog trenutka je sve bilo u Miomirovim rukama. Napravio je dva brejka, ukupno nanizao pet gemova i došao do velikog trijumfa.

Naredni rival sa kojim će se sastati u polufinalu biće pobednik četvrtfinalnog okršaja Kasper Rud - Botic van de Zandšlup.


tagovi

Miomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara