Pariz je spreman za spektakl: Novak Đoković na Rafaela Nadala u polufinalu Rolan Garosa

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 23:48

Najbolji teniser sveta eliminisao Matea Beretinija – 3:1

Teniski svet je čekao na spektakl u Parizu još otkako je izvučen žreb i – dobiće spektakl. Najbolji na svetu protiv nepobedivog na šljaci. Prvi reket planete protiv večitog šampiona Rolan Garosa.

Na izazov Rafaela Nadala, odgovorio je Novak Đoković. Srpski as je morao da se preznoji da bi prošao kroz četvrtfinale, uporni Mateo Beretini je do poslednjeg dana odbijao da se preda. Ali, nije uspeo da pritera Đokovića uz konopce, iako je bilo teniskih stručnjaka koji su verovali da bi Italijan mogao da eliminiše kralja.

Izabrane vesti

Posle tri sata i 32 minuta igre, Đoković je slavio sa 3:1 u setovima – 6:3, 6:2, 6:7, 7:5 - i igraće sa Nadalom za prolaz u finale Rolan Garosa. Nema dileme, biće to finale pre finala, sudar dvojice teniskih divova.

Urliknuo je Novak „Idemo“ kada je poslednji udarac Beretinija završio u mreži. Bilo je baš teško, kao da na udarac malja odgovarate još jačim udarcem malja. Kao razmena krošea boksera teškaša. Tako su izgledala dva poslednja seta, tesna, neizvesna, u kojima je maltene jedna loptica odlučivala ko će da prevagne.

Ni prva dva seta nisu bila toliko laka kao što bi se po rezultatu moglo zaključiti, ali Novak jeste bio bolji u svim elementima i svaku šansu je koristio da kazni Italijana.

Sateran uz zid, gde više nije imao kud, kada više nije imao šta da izgubi, Beretini je od starta trećeg seta počeo da udara lopticu svom snagom. Kao iz besa. A, ona je počela i te kako da ga sluša. Pogotovo kod servisa. Iako je u pitanju šljaka, najsporija podloga, pa iako je na drugoj strani terena bio najbolji riterner u istoriji tenisa, Đoković nikako nije uspevao da „uhvati“ taj Beretinijev početni udarac.

U celom trećem setu Novak je imao jednu brejk priliku i nije je iskoristio. U poslednjem setu isto samo jednu pre poslednjeg gema u kojem je Italijan neverovatnim udarcima odbranio dve meč lopte, ali treća je donela sreću prvom reketu sveta.

Krik radosti i visoko podignute ruke, polufinale je tu. A, tamo Nadal čeka Đokovića. Čeka obojicu teniska publika širom sveta. Spektakl je zagarantovan.


tagovi

Novak ĐokovićRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara