Švarcmanu aplauzi i set, ali Nadal ne nudi dve šanse u Parizu – Rafa je u polufinalu

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.06.21. | 18:16

Argentinac igrao odlično tri seta, međutim, nije uspeo da slomi branioca krune

Samo jednu šansu nudi Rafael Nadal rivalima na Rolan Garosu. Ti mečevi s njim na pariškoj šljaci podsećaju na priče iz davnina kada niko ne uspeva da pobedi neku mitološku zver, a „izazivači“ se ređaju jedan za drugim.

I ko ne iskoristi tu jednu priliku da uzdrma Nadala, prođe kao danas Dijego Švarcman. Uzalud tri odlična seta za Argentinca, imao je priliku, činilo se da je blizu, ali jedan-dva promašaja kad je gusto, jedna-dve majstorije večitog šampiona Rolan Garosa i priča je gotova. U poslednjem setu – čišćenje.

Izabrane vesti

Rafael Nadal je polufinalista grend slema u Parizu, pošto je sa 3:1 u setovima eliminisao Dijega Švarcmana – 6:3, 4:6, 6:4, 6:0.

Svakako Argentinac zaslužuje aplauze za to što je prekinuo niz Nadala od 36 uzastopnih osvojenih setova, ali jednostavno nije imao snage da potpuno prelomi protivnika.

Posebno je važan u celoj priči bio treći set gde Švarcman nije izdržao nalete Nadala, posebno u onim najvažnijim poenima, a posle svega je četvrti set bio klasično pokazivanje moći Rafe Nadala.

Nadal je na ovaj način izborio plasman u polufinale Rolan Garosa gde će igrati protiv boljeg iz deula Novak Đoković - Mateo Beretini koji je na programu večeras od 20 časova.

Ukoliko dođe do sudara Nadala i Đokovića, može da se očekuje pravi spektakl. Mogao je Švarcman da pokvari planove Biku sa Majorke, ali...

Nadal je to. Posebno na šljaci, posebno na Rolan Garosu.


tagovi

Rafael NadalDijego ŠvarcmanRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara