Danilo Petrović ©Starsport
Danilo Petrović ©Starsport

Povređeni Petrović nije mogao: Laslo ipak dočekao Čekinata u finalu Sardinije

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.10.20. | 14:05

Italijanski as nadigrao Beograđanina sa 6:1 i 6:0

Moglo se dogoditi danas da dobijemo ATP finale sa dva srpska igrača, ali se ipak nije dalo. Laslo Đere je odradio svoj deo posla na ATP 250 turniru na Sardiniji, (šljaka na otvorenom, nagradni fond 271.345 evra), ali Danilu Petroviću nije uspeo.

Povremeni srpski reprezentativac je tek na ovom takmičenjui, proteklih dana, zaradio prve pobede na turniru ATP kategorije. Ali dalje od polufinala nije mogao. Tamo je neprelazan bio Marko Čekinato. Iskusni Italijan je u potpunosti iskoristio status favorita, ali i povredu koja je ometala Beograđanina i slavio ubedljivo sa 6:1 i 6:0. Puna kapa, rekli bi mnogi s obzirom da je Petrović dobio priliku u glavnom žrebu iako je izgubio u drugom, poslednjem kolu kvalifikacija.

Izabrane vesti

Pretio je Italijan od samog početka, jurio da stigne što pre do prednosti u čemu je uspeo već posle četiri odigrana gema. Mučio se povremeni srpski reprezentativac sa drop-šotovima koji su mu ove sedmice doneli prve ATP pobede i bodove u karijeri. Porotivnik ga je dobro čitao i odgovarao munjevitim reakcijama. Čekinato je dominirao u dužim poenima, što je krucijalno kada se igra na najsporijoj podlozi.

Iako se naš dvometraš iz Beograda borio u svakom gemu, pružao grčevit otpor, jednostavno nije mu išlo. Sa druge strane, Italijanu je krenulo. Majstor igre na šljaci, što je pokazao i pobedom nad Novakom Đokovićem pre dve godine na Rolan Garosu, držao je sve pod kontrolom. Nakon dva odigrana gema u drugom setu, Petrović je zatražio medicinsku pomoć zbog bolova u levoj butini, koji su ga mučili i pre meča. Lekar nije mogao da mu pomogne, te je susret nastavljen pošto naš teniser nije hteo da preda, iako je bilo jasno da je sve gotovo.

Pobeda Čekinata znači da se sutra neće biti „našeg“ finala, ali i pored toga biće zanimljivo. Laslo Đere će se drugi put u karijeri bortiti za ATP titulu, prvo je dobio pre godinu i po i to na ATP 500 turniru u Rio de Žaneiru, što mu je i dalje najveći uspeh. Čekinato je takođe savršen u ATP finalima, a do sada ih je igrao tri. Ovo će im biti treći zvanični meč, oba prethodna 2016. u Milanu i dve godine kasnije u Umagu igrana su na otvorenom na šljakastoj podlozi, a oba je dobio ubedljivo Italijan.

Plasman u polufinale je doneo 90 poena i 9.070 evra, finale 150 i 11.300, dok pobedniku sledi 250 ATP bodova i 13.320 evra.

 


tagovi

Marko ČekinatoDanilo Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara