Nadal (©Reuters)
Nadal (©Reuters)

Rafael Nadal pozitivan na koronu, male šanse za nastup u Melburnu

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.12.21. | 12:01

Španac se zarazio na egzibiciji u Abu Dabiju

Šanse da Rafael Nadal zaigra na Australijan openu svedene su na minimum.

Španski as je javno objavio danas da je pozitivan na korona virus, kojim se zarazio u Abu Dabiju gde je trenirao prethodnih dana i igrao na egzibicionom turniru. Čim je sleteo u domovinu Nadal je išao na test na koronu, koji je pokazao da je pozitivan.

Izabrane vesti

Procedura se zna, Nadal će morati u karantin, moraće da miruje, neće moći da trenira. A, kako ionako nije bio siguran da će ići na Australijan open, sada su tek te šanse da zaigra u Melburnu svedene na minimum.

Želim da objavim da sam se testirao po povratku kući sa turnira u Abu Dabiju i da mi je pcr test na Kovid pozitivan. Prolazim kroz neke ne baš prijatne trenutke, ali verujem da ću se oporaviti korak po korak. Sada sam u karantinu kod kuće, obavestio sam o rezultatu testa sve osobe sa kojima sam bio u kontaktu“, napisao je Nadal u saopštenju koje je objavio na društvenim mrežama.

A, što se tiče planova za početak sezone...

Kao posledicu ovakve situacije, moraću da budem totalno fleksibilan sa rasporedom. Analiziraću opcije narednih dana i obavestiću vas o odlukama koje budem doneo u vezi sa turnirima“, poručio je Nadal.

Španac je imao dugu pauzu, nije igrao od Rolan Garosa sve do pre nekoliko dana kada je odigrao dva meča i oba izgubio na egzibiciji u Abu Dabiju.



tagovi

Rafael NadalTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara