Rod Lejver i Novak Đoković (©Reuters)
Rod Lejver i Novak Đoković (©Reuters)

Reči legendarnog Ozija: Novače, potraga se nastavlja

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 02:16

Rod Lejver odao priznanje obojici finalista US opena u Njujorku

Korak do istorije. Korak koji je ovog puta bio ogroman, nesavladiv za Novaka Đokovića. Posle 27 uzastopnih pobeda na grend slemovima, usledio je bolan poraz u finalu US opena. Rus Danil Medvedev je očitao lekciju najboljem teniseru današnjice, dobio u tri seta i onemogućio Srbinu da ponovi uspeh Roda Lejvera iz 1969. godine.

Legendarni Austrlijanac je čak dva puta pobeđivao na sva četiri najveća turnira na svetu u kalendarnoj godini. Prvi put je to uradio ka amater 1962. godine, a kasnije je taj uspeh ponovio i u takozvanoj Open eri.

Izabrane vesti

Slavni Ozi, koji ima 83 godine, pratio je finale u Njujorku. Posle meča se oglasio na društvenim mrežema, odajući priznanje obojici finalista Otvorenog prvensva SAD-a.

"Jednostavno, zapanjujuća igra Danila Medvedeva, zaustavio je jednog od najvećih tenisera. Osvojiti prvu grend slem titulu uvek je nešto posebno, i to pobediti takvog šampiona kao što je Novak Đoković. Glavu gore Novače, potraga se nastavlja. Najbolje želje“, napisao je na Tviteru jedan od pet tenisera koji su osvojili sve četiri grend slem krune.

Oglasio se i Boris Beker, nekada prvi teniser sveta i bvivši trener Novaka Đokovića. On je prokomentarisao scenu sa podijuma i suze najboljeg tensiera današnjice kome nije pošlo od ruke da stigne do kalendarskog grend slema i 21. trofeja na najvećim turnirima na svetu.

"Neverovatni prizori danas. Emocije ovog čoveka...", napisao je Beker.



tagovi

Novak ĐokovićRod LejverDanil MedvedevUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara