Kej Nišikori (Foto: Reuters)
Kej Nišikori (Foto: Reuters)

RG: Nišikori ne može bez drame, dva puta gubio, pa eliminisao Hačanova

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 18:20

Japanac slavio posle gotovo četiri sata igre - 3:2 (4:6, 6:2, 2:6, 6:4, 6:4)

U prvoj rundi pet setova, u drugom isto toliko. Sa Kejem Nišikorijem drama je zagarantovana. Još jednom je japanski teniser odigrao maratonski meč, ali je u četvoročasovnom duelu sa Karenom Hačanovim bio strpljiviji, fokusiraniji i prve svega uporniji – jer dva puta je imao po set zaostatka - i obezbedio kartu za treće kolo Rolan Garosa – 3:2 (4:6, 6:2, 2:6, 6:4, 6:4).

U narednom kolu Nišikori će igrati sa 150. igračem sveta Henrijem Laksonenom, koji je nešto ranije priredio jedno od većih iznenađenja na turniru eliminisavši Roberta Bautistu Aguta. Za Hačanova je eliminacija definitivno stigla ranije nego što je očekivao, s obzirom na to da je na prethodna četiri učešća na Rolan Garosu svaki put stizao makar do osmine finala.

Izabrane vesti

Imao je Nišikori poseban motiv na današnjem susretu. Poraz u duelu sa ruskim teniserom izbacio bi ga iz TOP 60 tenisera na rang listi i ugrozio njegov odlazak na predstojeće Olimpijske igre koje će se igrati baš u Japanu, gde će braniti bronzanu medalju.

Stoga poraz nijednog trenutka nije bio opcija. Kada je gubio 1:0, pa i 2:1, trenutno 49. teniser sveta nije želeo da odustane, pa iako je i u prvom kolu na terenu proveo više od četiri sata, stisnuo je zube i preokrenuo rezultat u svoju korist.

Nisu se dvojica tenisera previše isticala gotovo ni u jednoj statističkoj koloni. Ključnu prevagu u poprilično izjednačenom meču u svoju korist Nišikori je napravio vinerima, kojih je imao 14 više od svog rivala (57:43).


tagovi

Rolan GarosKej NišikoriKaren Hačanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara