Dušan Lajović (©AFP)
Dušan Lajović (©AFP)

Rodžers kup: Lajović želi da sruši još jednog favorita

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.08.21. | 13:44

Posle trijumfa nad Feliskom Ožeom Alijasimom, naš teniser danas udara na 12. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda

Dušan Lajović jedini je srpski teniser na Rodžers kupu u Torontu. U sredu je naš igrač napravio iznenađenje pobedivši domaćeg tenisera Feliksa Ože Alijasima u dva seta – 7:5, 6:4. Kanađanin je u ovaj meč ušao kao favorit, ali je Lajović i drugi put bio bolji. Prvi put ga je dobio prošle godine u ATP kupu u Australiji.

Lajovića danas (17.00) u osmini finala u ovom kanadskom gradu očekuje duel sa šestim nosiocem, 12. teniserom na ATP listi, Kasperom Rudom. Protiv Norvežanina , Dušan je samo jednom igrao, i to prošle godine na turniru u Buenos Ajresu. Rud je slavio sa 2:0 (7:5, 6:1) posle sat i 26 minuta igre. Norveški teniser je u šesnaestini finala mastersa u Torontu posle tri seta (6:3, 3:6, 6:3) bio bolji od hrvatskog veterana Marina Čilića.

Izabrane vesti

17.00: (1,35) Rud – Lajović (2,90)

Rud je stigao u Severnu Ameriku posle trijumfa prošlog meseca na šljaci u austrijskom Kicbilu. Poslednjeg dana jula je u finalu dobio Martineza posle tri seta. Do osmine finala je Rud dobio samo Čilića, dok je Lajović prošao dva kola. Osim Ožea Alijasima slavio je i protiv Rusuvourija posle tri seta. Naš teniser se nije proslavio prošlog meseca u Umagu. Stao je u četvrtfinalu od Nemca Altmajera.

Derbi dana je meč finaliste Rolad Garosa Stefanosa Cicipasa i Rusa Karima Hačanova (17.00). Grk vodi sa 3:1 u pobedama poritv Hačanova, a dobio ga je u martu ove godine u Roterdamu sa 2:1.


tagovi

ATP TorontoATP Rodžers kupDušan LajovićKasper Rud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara