Dušan Lajović (©AFP)
Dušan Lajović (©AFP)

Toronto: Velika pobeda Lajovića, pao Ože Alijasim

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.08.21. | 19:17

Srpski teniser u dva seta – 7:5, 6:4 bolji od talentovanog Kanađanina na Rodžers kup

Srpski teniser Dušan Lajović odlično gura u Torontu na Rodžers kupu. U prvom kolu je Duci eliminisao Rusuvuorija, a u sredu u šesnaestini finala mastersa u ovom kanadskom gradu bio je bolji od talentovanog domaćeg tenisera Feliksa Ožea Alijasima u dva seta – 7:5, 6:4.

Kanađanin je u ovaj meč ušao kao favorit, ali je Lajović i drugi put bio bolji. Prvi put ga je dobio prošle godine u ATP kupu u Australiji, takođe, posle dva seta. Meč u Torontu je trajao sat i 39 minuta.

Izabrane vesti

Četvrtak, 01.05: (1,35) Šapovalov – Taiafo (2,90)

U prvom setu nije bilo brejka do 5:5, a onda je u 11. gemu Lajović oduzeo servis rivalu. Iskoristio je prvu brejk loptu i poveo 6:5, da bi u narednom sa samo jednim izgubljenim poenom stigao do vođstva u setovima.

Očekivao se odgovor Ožea Alijasima u drugom setu, ali je naš teniser nastavio sa odličnom igrom, već na startu, u trećem gemu, oduzeo drugi put servis rivalu. Do kraja meča nije bilo problema za Srbina. Rutinski je zadržao svoj servis, a u poslednjem gemu bez izgubljenog poena uspeo je da slavi, za maksimalnih 2:0 u setovima.

U osmini finala Rodžers kupa, Lajović će igrati sa šestim nosiocom, 12. teniserom sveta, Norvežaninom Kasper Rudom. Protiv Skandinavca Dušan je samo jednom igrao, i to prošle godine na turniru u Buenos Ajresu. Norvežanin je slavio sa 2:0 (7:5, 6:1) posle sat i 26 minuta igre. Rud je u šesnaestini finala posle tri seta (6:3, 3:6, 6:3) bio bolji od hrvatskog veterana Marina Čilića.



tagovi

ATP TorontoRodžers kupATP Rodžers kupDušan LajovićFeliks Ože Alijasim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara