Andrej Rubljov i Lorenco Sonego (©Reuters)
Andrej Rubljov i Lorenco Sonego (©Reuters)

Rubljov bio viđen protiv Novaka u četvrtfinalu, ispao u trećem kolu Rolan Garosa od Sonega

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 16:34

Italijan savladao Rusa posle tri sata i 45 minuta borbe i dva seta zaostatka

Iznenađenje u trećem kolu Rolan Garosa, 48. teniser sveta Lorenco Sonego savladao je sedmog nosioca Andreja Rubljova sa 3:2 (5:7, 0:6, 6:3, 7:6, 6:3).

Ruski as je bio viđen protiv Novaka Đokovića u četvrtfinalu turnira, ali je prerano završio takmičenje, a umesto ruskog derbija u četvrtfinalu će se odmeriti Sonego i Karen Hačanov.

Izabrane vesti

Izveo je Sonego čudo, pošto je za nepunih sat i po borbe bio dva seta u zaostatku i to je drugi izgubio bez osvojenog gema. Da li se potom Rubljov opustio, teško je reći, ali jasno je da je Sonego zaigrao daleko bolje trećem setu i dobio ga sa jednim brejkom.

Vodila se potom velika borba u četvrtom setu, ali je Sonego još jednom bio sjajan priteran uza zid. Ušlo se u taj-brejk, a Italijan je iskoristio prvu set loptu i to na protivnikov servis.

Iako devet odigranih gemova ne govori da je odlučujući set bio previše neizvestan, vodila se velika borba na "Suzan Lenglen" terenu. Spašavali su i jedan i drugi brejk lopte, posebno napeto je bilo u četvrtom i petom gemu. Na kraju je Sonegu bio dovoljan brejk u osmom, pošto ga je potvrdio već u narednom gemu na svoj servis i upisao veliki trijumf.

Lorenco Sonego je tek po drugi put u karijeri stigao do četvrte runde Otvorenog prvenstva Francuske, a prvi put je to uradio 2020. godine. Ubeležio je šestu pobedu protiv Top10 tenisera, a sada ga čeka duel sa 11. na ATP listi.



tagovi

Andrej RubljovLorenco SonegoATPRolan GarosRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara