Andrej Rubljov (AFP)
Andrej Rubljov (AFP)

Rubljov sanja treću titulu u 2022: Tijafo 11. uzastopna recka ruskog tenisera

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.03.22. | 05:58

Bez mnogo znoja sedmi teniser sveta obezbedio plasman u osminu finala i okršaj protiv Huberta Hurkača

Silovito je Andrej Rubljov otvorio novu tenisku sezonu. Možda se nije proslavio na Australijan openu gde je zaustavljen već u trećem kolu, ali već iza sebe ima dva trofeja, u Marselju i Dubaiju, razmišlja o upotpunjavanju kolekcije do kraja nedelje. Bez mnogo znoja za nešto više od sat vremena igre, Rus je sa mastersa u Indijan Velsu ispratio domaćeg tenisera Frensisa Tijafoa za 11. pobedu u nizu - 2:0 (6:3, 6:4).

Izuzetno dominanto deluje sedmi teniser sveta koji će se za mesto među najboljih osam u Kaliforniji boriti protiv četiri pozicije lošije rangiranog Poljaka Huberta Hurkača. Ukoliko stigne do četvrtfinala, tamo će u dvoboj sa boljim iz meča Izner - Dimitrov. U svakom slučaju, polufinale deluje kao vrlo realan cilj. Pa uostalom, ni finale nije nedostižno jer je Nadal u drugoj polovini žreba, a najteža prepreka u predvorju borbe za trofej potencijalno bi bio Italijan Mateo Beretini... Naravno, pod uslovom da izbaci Miomira Kecmanovića, pa prođe još jednu rundu nakon toga.

Izabrane vesti

U svakom slučaju, Rubljov je znatno bolje servirao od Tijafoa i vrebao šansu na drugi servis rivala koji je Amerikancu bio slaba tačka. Dobio je samo 9 od 25 poena prilikom drugog servisa. Ipak, Tijafo je bio taj koji je napravio brejk već u uvodnom gemu, ali mu je početni udarac popustio u četvrtom i osmom, pa je Rus rutinski rešio set na svoj servis i to bez izgubljenog poena.

U narednom setu, serveri su bili sigurni u prva četiri gema, a zatim je Rubljov napravio brejk koji je Tijafo pokušao da vrati već u narednom gemu. Ruski teniser se suočavao sa dve odvojene brejk lopte, ali je obe odbranio, potvrdio brejk i trasirao sebi put ka pobedu.

Sjajan skor ima ruski teniser u 2022. godini. Ovo mu je bila 16. pobeda, a gubio je samo od Marina Čilića u Australiji i Feliksa Ože-Aljasima u polufinalu turnira u Roterdamu.




tagovi

Andrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara