Džon Izner (Reuters)
Džon Izner (Reuters)

Izner i Dimitrov počistili bolje rangirane: Bublik gledao Monfisa, ali servis ispod ruke nije za svakoga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.03.22. | 04:03

Amerikanac eliminisao Švarcmana, Bugarin Bublika

Novak Đoković, iako se našao u glavnom žrebu, nažalost nije imao pravo da doputuje u Sjedinjene Američke Države, te zaigra na mastersu u Indijan Velsu. Jedini preostali srpski predstavnik na turniru je Miomir Kecmanović koji će sutra od 19.00 ukrstiti koplja sa Mateom Beretinijem, a tokom večeri vođeno je još nekoliko borbi u trećem kolu prestižnog turnira u Kaliforniji.

Džonu Izneru očigledno prija domaći teren na kojem je za 82 minuta koliko mu je trebalo da dobije dva seta, eliminisao 14. tenisera sveta Dijega Švarcmana - 2:0 (7:5, 6:3). Omaleni Argentinac nikako nije uspevao da izađe na kraj sa servis-bombama američkog gorostasa koji je odservirao čak 13 aseva, ne dozvolivši Švarcmanu niti jednu šansu za brejk tokom čitavog meča!

Izabrane vesti

Držao se bolje rangirani teniser u prvom svetu sve do 12 gema, kada mu je ruka zadrhtala prilikom izvođenja početnog udarca. Izner je izvršio pritisak, a druga brejk lopta mu je bila dovoljna za vođstvo u setovima. U drugom, ispostavilo se odlučujućem setu, 23. sa ATP liste je novim brejkom poveo 3:1, a do kraja su obijca tenisera čuvala servis, te se Amerikanac plasirao u osminu finala, zakazavši duel sa Grigorom Dimitrovim.

Bugarski teniser, inače 35. na svetu, bio je takođe siguran protiv dve pozicije bolje rangiranog Aleksandera Bublika kojeg je sa terena ispratio za 71 minut - 0:2 (3:6, 4:6). Belorus je izgubio svega šest poena kada bi ubacivao prvi servis (28/34), ali je Dimitrov iskoristio svoju šansu već u drugom gemu i uz taj jedan brej se domogao vođstva u setovima. Na startu drugog, odmah je oduzeo servis rivalu koji nije uspeo da se iskobelja iz neprijatne situacije u najdužem gemu ove borbe za osminu finala.

Ne samo da je eliminisan, nego je Bublik uspeo i da ispadne smešan u nameri da iznenadi Dimitrova servisom ispod ruke. Očigledno je pratio jučerašnji meč između Galea Monfisa i Danila Medvedeva, poželeo da izimitira potez Francuza koji je na taj način čak uzeo prvi set, ali mu je brzo postalo jasno da to nije za svakoga.




tagovi

Džon IznerGrigor Dimitrov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara