Rud (©Reuters)
Rud (©Reuters)

Rud na travi kao Bambi na ledu

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.07.23. | 18:18

Drugu godinu zaredom Norvežanin eliminisan u drugom kolu

Za poslednjih godinu dana Kasper Rud je igrao tri finala grend slema: dva puta na šljaci Rolan Garosa i jednom na betonu US opena. Ali, na travi – ni makac. Proklizavanje...

Drugu godinu zaredom Norvežanin, koji je došao u London sa statusom četvrtog nosioca, ispao je u drugom kolu Vimbldona. Ovog puta je eliminisao levoruki Britanac Lijam Broudi, 142. teniser sveta, koji u petom setu razbio favorita – 3:2 (6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:0).

Izabrane vesti

Kasper Rud je po projekciji mogao da igra sa Novakom Đokovićem u polufinalu turnira, ali bilo je od starta jasno da samo čudom Norvežanin može da dobaci do tamo.

Čudan meč odigrao je Rud, jer je uspeo da posle gubitka prvog seta okrene na 2:1, a kada je izgubio četvrti, potpuno se raspao na terenu i peti set je završio sa „krompirom“.

Broudi će u 3. kolu igrati sa Denisom Šapovalovim.

Mladi Čeh Jiži Lehecka (21) prvi put u karijeri došao je do trećeg kola Vimbldona. Momak iz Knežmosta igra najbolju sezonu, bio je četvrtfinalista Australijan opena, a sada grabi napred na travnatoj podlozi u Londonu.

Lehecka je sa 3:0 pobedio Fernanda Serudola (6:2, 6:2, 6:2) i igraće u narednoj rundi sa boljim iz duela Tomi Pol – Miloš Raonić.


tagovi

Kasper RudVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara