Dušan Lajović (©MN Press)
Dušan Lajović (©MN Press)

Serbia open: Lajović protiv starog znanca Delbonisa, Gaučos vodi sa 5:2

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.04.21. | 11:58

Treći reket Srbije u osmini finala igra protiv Argentinca. Poslednji put su se sastali pre četiri godine

Zahuktava se borba na ATP turniru u Beogradu iz Serije 250. Naravno, prvi favorit je Novak Đoković, najbolji teniser planete. Trebalo bi čudo da se dogodi da naš as ne osvoji trofej u rodnom gradu. On je u sredu po podne odigrao prvi meč na ovom turniru, lako je slomio otpor Korejca Kvota Sonvoa. Prepustio je Đoković protivniku samo četiri gema i zakazao za petak srpski dvoboj protiv Miomira Kecmanovića u osmini finala.

Srpski teniseri zasad dobro guraju. Danas na teren izlazi Dušan Lajović. Rival u osmini finala biće mu Argentinac Federiko Delbonis. Srbin je bolje plasiran na ATP listi, trenutno je 37. Iskusni Gaučos je 84. teniser na svetu. Kao i većina igrača iz Južne Amerike specijalista je za šljaku. Ovo će im biti čak osmi duel. Delbonis je imao više uspeha, vodi sa 5:2 u pobedama.

Izabrane vesti

14.30: (2,11) Delbonis – Lajović (1,65)

Poslednji put su odmerili snage pre četiri godine na Čelendžeru u italijanskoj Todi. Argentinac je u polufinalu bio bolji sa 6:4 i 6:3 posle sat i 22 minuta igre. Lajović je dobio današnjeg protivnika pre pet godina u kineskom Čengduu sa 2:1 u setovima. Prvi put je slavio protiv Gaučosa na startu Rolan Garosa 2014. godine. Tada je naš teniser pobedio Delbonisa ubedljivo sa 3:0 za manje od dva sata igre. Očekuje se neizvestan meč u Beogradu. Pobednik ovog duel igraće u subotu u četvrtinalu sa boljim iz meča MilmanDanijel (12.00, prvi duel današnjeg programa).

Posle meča Lajovića i Delbonisa rekete će da ukrste Austrijanac Popirin i Italijan Mađer koji je u prethodoj rundi eliminisao našeg tenisera Lasla Đerea sa 2:0 u setovima. Popirin je bolje rangiran, trenutno je 79, dok je Italijan na 98. mestu. Meč u Beogradu biće njihov prvi duel.

19.05: (1,33) Karacev – Bedene (3,00)

Današnji dan na terenima Milan Gale Muškatirović na Dorćolu završiće Rus Karacev i Slovenac Bedene. Ruski teniser je favorit. Prošle nedelje je poražen u šesnaestini finala Mastersa u Monte Karlu od Stefanosa Cicipasa. Pošto je postavljen za nosioca, biće mu to prvi meč u Beogradu. Bedene je u prvoj rundi pobedio Amerikanca Sebastijana Kordu posle tri seta. I njima će ovo biti prvo odmeravanja snaga.


tagovi

ATP BeogradSerbia OpenDušan LajovićFederiko Delbonis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara