Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Novak Silni rutinski savladao Kvona i uhvatio zalet u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 17:50

Teniser iz Južne Koreje nije mogao ništa protiv najboljeg na svetu - 2:0

Kada prvi teniser planete izađe na teren, pa još igra u svom gradu Beogradu, onda mu ni daleko jači protivnici od Kvota Sonvoa ne mogu ništa. Novak Đoković uspešno je startovao ovo izdanje Serbia Opena i slavio u svom prvom meču sa 2:0 u setovima - 6:1, 6:3. Prepustio je Đoković protivniku samo četiri gema.

Novak je odigrao silno, pa je posle preskočenog prvog kola, sada izdominirao u drugom i lako se plasirao u narednu rundu gde će igrati protiv svog sunarodnika Miomira Kecmanovića u četvrtfinalu.

Izabrane vesti

Važno je za Đokovića da je ovako ubedljivo startovao turnir u Beogradu posle neočekivanog poraza u drugom meču turnira u Monte Karlu. Ipak, teniser iz Južne Koreje nije imao šansu danas, tako da je na programu bila demonstracija moći srpskog majstora.

Od samog starta Novak je potpuno dominirao u meču, a trebalo mu je 29 minuta da dobije prvi set prilikom koga je dao samo jedan gem protivniku - 6:1. Novak je ubacivao 74% prvog servisa i na njega dobio 86% poena. Kvon je u tom setu dobio samo 30 odsto poena na drugi servis, 60 na prvi, tako da je Đoković svojim sjajnim riternom potpuno paralizovao protivnika.

Ista priča poput prvog seta nastavila se i u drugom. Novak je objektivno daleko bolji teniser pa je došao do brejka prvo u trećem, zatim i u petom gemu i trasirao je lako put ka pobedi i plasmanu u četvrtfinale turnira. Dopustio je protivniku samo četiri gema.

Važno je Novaku i da odigra što više mečeva na šljaci kako bi se što bolje spremio na uslove ove podloge jer ga čekaju velike bitke na Rolan Garosu. Takođe, verovatno je želja srpskog tenisera i da se ne umori mnogo, tako da mu ovakva partija u svakom slučaju ide na ruku.

Samo je na kraju meča Novak za nijansu spustio gas, dopustio protivniku jedan brejk, ali u konačnom zbiru to ne pravi nikakvu razliku.

Do kraja meča malo su Đokoviću opale brojke, ali generalno može da bude izuzetno zadovoljan kako je startovao turnir u Beogradu.

ATP 250 BEOGRAD – OSMINA FINALA

Sreda

Kecmanović - Rinderkneš 2:1 (6:3, 3:6, 6:3)

Đoković – Kvon 2:0 (6:1, 6:3)

16.05: (1.45) Beretini – Čekinato (2.55)

19.05: (1.27) Krajinović – Milojević (3.40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Novak ĐokovićSerbia Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara