Janik Siner (Reuters)
Janik Siner (Reuters)

Siner iz Torina i Malage došao u Melburn i ruši sve pred sobom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 04:56

Italijan će igrati protiv Karena Hačanova za četvrtfinale

Mnogi su u Janiku Sineru, nakon izdanja sa Završnog mastersa u Torinu i završnih borbi Dejvis kupa u Malagi, videli možda i većeg favorita na Australijan openu u odnosu na drugog i trećeg tenisera sveta Karlosa Alkarasa i Danila Medvedeva. I za sada, sudeći na osnovu igara Italijana u prve tri runde, zaista deluje da zapažanje nije pogrešno.

Ne samo da je četvrti teniser sveta nastavio da dobija rivale bez izgubljenog seta, već se osmine finala domogao dozvolivši 29. igraču sa ATP liste Sebastijanu Baezu samo četiri gema - 3:0 (6:0, 6:1, 6:3).

Izabrane vesti

Svega 63 minuta igre bilo je dovoljno Sineru da povede sa 2:0 u setovima, a Argentinca je većim delom meča uništavao eksploatišući njegov slab drugi servis. Nakon što je rival promašivao prve servise, Italijan je osvojio 15 od 20 poena!

Bio je Siner izrazito agresivan, ispalio 34 vinera uz 27 neiznuđenih grešaka. Baez je sa druge strane imao samo 12 neodbranjivih hitaca, a poklonio je rivalu čak 25 poena. Nije ni čudo što je momak iz Južnog Tirola odigrao i drugi meč zaredom koji je trajao kraće od dva sata.

Postao je Siner prvi teniser koji je ove godine u Melburnu prošao u osminu finala, a za njim je to učinio i Karen Hačanov koji će mu biti rival u borbi za četvrtfinale. Rus se dobro namučio protiv 76. igrača planete Tomaša Mahača i poslao Čeha kući tek nakon tri i po sata tenisa i dva taj-brejka.

"Igrali smo ekstremno teške mečeve dok je on nadolazio kao teniser. Ekstremno duge. Pokušaću da se oporavim i pripremim za borbu", rekao je Hačanov aludirajući na US Open iz 2020. i gotovo četvoročasovnu borbu u pet setova, kao i još dva okršaja na dva dobijena seta koji su trajali po tri sata.


tagovi

Janik SinerAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara