Novak Đoković i Rafael Nadal (@Reuters)
Novak Đoković i Rafael Nadal (@Reuters)

Sve smo bliži duelu titana - Nadala i Đokovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 10:15

Novakov rival u četvrtfinalu Rolan Garosa je Italijan Beretini, dok će Dijego Švarcman da izazove "kralja šljake"

Sve smo bliži duelu dvojice titana, najboljih tenisera današnjice Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u polufinalu Rolan Garosa. Španac je i ove godine dominantan na omiljenoj podlozi, na turniru koji je osvojao čak 13 puta, a četiri puta uzastopno. Koliko je Rafa nemilosrdan govori podatak da je dobio 35 uzastopnih setova u Parizu.

Novak se muči na drugom grend slemu sezone. Pogotovo je bio dramatičan meč osmine finala, kada je Italijan Museti vodio sa 2:0 u setovima. Ipak, naš as je uspeo da preokrene rezultat i slavi, posle predaje Azura u petom setu kod rezultata 4:0 za Đokovića. Prvog reketa sveta večeras (20.00) na stadionu Filip Šatrije očekuje novi Italijan, 25-godišnji Mateo Beretini, trenutno deveti na ATP listi.

Izabrane vesti

Italijan je svež, nije igrao meč prethodne runde zbog predaje Rodžera Federera. Beretini je do četvrtfinala Otvorenog prvenstva Francuske stigao sa samo jednim izgubljenim setom i to na premijeri protiv Danijela. U naredna dve runde pali su sa maksimalnih 3:0 Korija i Kvon Sonvo.

20.00: (1,22) Đoković - Beretini (4,30)

Đoković je samo jednom igrao protiv Beretinija i to 10. novembra 2019. godine na završnom mastersu u Londonu. Srbin nije imao problema, pobedio je lako za samo 64 minuta igre sa 6:2 i 6:1 u setovima. Novak ostaje favorit, ali neće bit lako slomiti otpor Beretinija, igrača kome je šljaka omiljena podloga.

Rafael Nadal u današnjem prvom četvrtfinalnom paru od 14 časova igra sa Argentincem Dijegom Švarcmanom. Gaučos je odličan, ali kako španski as igra na Rolan Garosu samo čudo bi moglo da dogodi da 13 puta prvak grend slema u Parizu ne izbori polufinale. Na 11 međusobnih utakmica, 10 puta je Nadal pobedio Švarcmana. Jedini put kada je Argentinac izašao kao pobednik protiv Rafe bilo je prošle godine u četvrtfinalu mastersa u Rimu kada je bilo 6:2 i 7:5.

14.00: (1,05) Nadal - Švarcman (11,0)

Nadal se pre dva dana požalio na organizatora zbog svetla na glavnom stadionu Filip Šatrije. Danas neće imati tih problema jer će igrati u dnevnom terminu.

"Mislim da organizatori prerano pale osvetljenje. Bilo je veoma neprijatno, sunce i dalje obasjavalo jedan deo terena. Svetla su mi mnogo smetala. Ranije nije bilo tako. Objašnjeno mi je da je to zbog televizije, ali i ranije smo imali televiziju, pre nego što su uvedena svetla na Rolan Garosu", poručio je Nadal.

U prvom polufinalu u četvrtak igraće Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev.

12.30: (1,25) Švjontek - Sakari (3,90)

Danas se u Parizu igraju i dva četvrtfinalna para u konkurenciji dama. Poljakinja Švjontek je favorit protiv Grkinje Marije Sakari, dok se neizvestan meč očekuje u duelu Amerikanke Gof i Čehinje Krejčikove.


tagovi

Rolan GarosNovak ĐokovićRafael NadalMateo BeretiniDijego Švarcman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara