Rafael Nadal počistio Sinera i postavio rekord Rolan Garosa – 35 mečeva bez izgubljenog seta

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 19:55

Problemi u prvom setu, ali na kraju ubedljivih 3:0 za četvrtfinale na pariskoj šljaci

Bilo je problema, i to velikih, u prvom setu, ali je Rafael Nadal ekspresno izvadio kartu za četvrtfinale pariske šljake. Italijan Siner, 19. noslac na Rolan Garosu, „pretio“ je u prvom setu da može da napravi prvorazrednu senzaciju. Čak imao servis gem za osvajanjeg tog dela igra, ali je neiznuđenim greškama uprtopastio veliku šansu. Na kraju je Rafael Nadal podigao nivo igre i zabeležio ubedljiv i očekivan trijumf – 3:0 (7:5, 6:3, 6:0).

Nekada najboljem teniseru sveta bilo je potrebno nešto više od dva sata igre da overi plasman u četvrtfinale omiljenog turnira. Prvi set je trajao 62 minuta, ostatak meča u Nadalovoj dominaciji. Ne samo za lagani prolaz, već i nestvaran rezultat i rekord u režiji momka sa Majorke. Naime, Nadal je protiv Sinera stigao do 35. meča u nizu koji je dobio bez izgubljenog seta na pariskoj šljaci. Dovoljan dokaz da će i u narednim kolima Rafa biti veliki favorit, ključujući i potencijalno polufinale sa Đokovićem.

Izabrane vesti

Sigurno će se Siner, kada bude prelistavao karijeru, sećati duela sa Nadalom na ovogodišnjem Rolan Garosu. Uspeo je da tada dva puta uzme servis Rafi, stigne do vođstva od 5:3, i vrlo brzo dobije šansu da na svoj servis osvoji prvi set. Ali kada je trebalo da kruniše odličnu partiju, Siner je odigrao katastrofalno. Napravio je nekoliko neiznuđenih grešaka i dozvolio Rafaelu Nadalu da se uhvati za slamku. I nastavio let ka velikom rekorddu.

Bili su to trenuci velikog nadahnuća Rafaela Nadala. Na krilima preokreta u prvom setu, Nadal je počeo da gazi Italijana. Osvojio je prva četiri gema i nagovestio ekspresan kraj. Italijan se na volšeban način izvukao, vezao tri gema, od čega dva brejka i došao u situaciju da servira za izjednačenje. Međutim, tada se mogla videti ona klasična razlika između dobrih i velikih igrača. Siner jeste dobar igrač, ali opet kada je trebalo da napravi završni udarac, poklekao je i dozvolio velikom šampionu da veže tri gema i dođe do 2:0 u setovima.

Treći je bio čista rutina. Ovog puta Siner nije imao snage da ponovo muči čoveka koji je 13. puta osvojio Rolan Garos i na kraju Nadal je taj set dobio sa nulom i zakazao meč četvrtfinala protiv Argentinca Švarcmana.

 


tagovi

Rafael NadalRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara