Federer, Nadal i Đoković (©Reuters)
Federer, Nadal i Đoković (©Reuters)

Toni Nadal gazi po Novakovim rekordima: Federer i Rafa su uradili više za tenis od Đokovića

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.07.23. | 03:46

"Mišljenja sam da je Federer taj koji je uspeo da igra na višem nivou i postigne teže stvari, Đoković je taj koji je osvojio najviše, a da Rafa nije bio toliko dugo povređen verovatno bi osvojio više od svih ostalih"

Odlično gura Novak Đoković na ovogodišnjem Vimbldonu i stigao je do četvrtfinala gde ga čeka Andrej Rubljov (meč se igra oko 15.50). Srpski as i najbolji teniser svih vremena na dobrom je putu da osvoji i 24. grend slem trofej, ali to očigledno nije dovoljno da dobije poštovanje kakvo zaslužuje...

Toni Nadal, stric španskog tenisera Rafaela, u jeku reči nekadašnjeg igrača Huana Monaka da su "Rodžer Federer i Rafa Nadal važniji za tenis od Novaka" nastavio je da gazi po svemu što je Đoković postigao rečima da je "Federer daleko iznad svih", a i da bi njegov nećak bio mnogo bolji da nije bilo povreda...

Izabrane vesti

"Verujem da su Federer i Nadal uradili mnogo više za tenis od Đokovića. Pogotovo Federer, koji je prevazišao sve. Kada govorimo o tome ko je najbolji svih vremena, treba da uzmemo u obzir jasne standarde, koji su opet diskutabilni. Jer ko je najbolji svih vremena, onaj sa svetskim rekordom ili onaj ko osvoji Olimpijske igre? Iskreno, ne znam... Mišljenja sam da je Federer taj koji je uspeo da igra na višem nivou i postigne teže stvari, Đoković je taj koji je osvojio najviše, a da Rafa nije bio toliko dugo povređen verovatno bi osvojio više od svih ostalih", kaže Toni Nadal.

Na pitanje da li je poslednjim odgovorom želeo da kaže da je Đoković bolji od Nadala, uzvratio je:

"Pa Đoković je bolji jer je osvojio više grend slemova od Rafe. Novak ih ima 23. Mada, treba da istaknemo da se igra najviše na tvrdim podlogama. Dakle, Rafa igra tri grend slema na površinama koje mu ne odgovaraju. Sve masterse igra na površinama koje mu nisu odgovarajuće".

Da se, na primer, Australijan open igra na šljaci, da li bi Nadal osvojio 35 grend slem titula?

"Sigurno. Dosta je malih stvari koje mnogi ne uzimaju u razmatranje".

Huan Monako je nedavno izjavio da Nadal radi na tome da se vrati na teren u 2024. godini, ako se bude osećao dobro. A, ako bude pobeđivao, neće se oprostiti od tenisa u 2024?

"Iskreno se nadam da će tako biti. Videćemo. Rafa ima 37 godina, a godine sve teže padaju igračima u kasnijoj dobi. Rafa sigurno želi da se vrati na teren, da se oporavi skroz. Ako sve prođe kako treba, nastavio bi da igra. Neće biti lako da postigne rezultate koje želi, jer će do tada izgubiti renking i put će mu biti mnogo teži", priča Toni Nadal i dodaje:

"Rafa ove godine nije bio spreman da se takmiči na visokom nivou na Rolan Garosu. Nije želeo da ode na turnir i ispadne u trećem kolu. Sada trenira, radi na kondiciji i fizičkoj snazi. Još ne može da se bavi teniskim stvarima, doktori mu ne daju. Ne dok se potpuno ne oporavi. Mislim da će za mesec dana biti spreman da opet radi teniske stvari".


tagovi

Toni NadalNovak ĐokovićRodžer FedererRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara