Komentari na vest

Toni Nadal gazi po Novakovim rekordima: Federer i Rafa su uradili više za tenis od Đokovića

s

shontra

pre 10 meseci

Jednog dana ce tom Nadalu biti oduzete sve titule zbog dopingovanja.
M

Marijan Vajda

pre 10 meseci

Ne obracajte paznju na Tonija i njegovog sestrica , njih smo odavno resili Novak i ja . Zelim im srecu cujem da otvaraju nargila bar
T

Toto-ko-tunjo

pre 10 meseci

Glupo je ovo i komentarisati. Uzeti Vimbldon, i nastaviti do 30. GS-a. A oni neka pišu da "nije tako jednostavno". O toj jednostavnosti nije bilo reči kad je Novak kaskao sa slemovima. Samoobmana, opet, nije zabranjena, posebno kad je svesna, i u terapijske svrhe.
1

18+ razlozi

pre 10 meseci

Osvojiš najviše u eri kad su ti rivali bili baš ta 2 najbolja po Toniju, i ipak nisi najbolji. Sve ovo objašnjava čista ljubomora, ali ne samo ljubomora na sportske rezultate, ljubomora je posledica i toga što je Toni u Rafinom mobu našao Nadalov folder sa sačuvanim slikama Nola s pretrage Djokovic nude, posle pogled na život Nadal Tonija više nije isti, a vidite i koliko je Nadal Rafael naglo ostario od upravo pogleda na ono što nije želeo da iakda vidi u životu.
Z

Zvezdara do zvezda

pre 10 meseci

Samo je zaboravio neke bitne činjenice. Priča ove stvari kao da oni međusobno nisu igrali. A međusobni skor govori jasno.Federer je osvajao samo kad Novak nije a Nadal na šljaci i samo kad Novaka nema. Inače je najgori od svih jer nije raznovrstan na podlogama. A zaboravio je da je Novak godinu dana bio povređen,da su ga izbacivali,zabranjivali..da njima čiste put.

vladarizsenke71@gmail.com

pre 10 meseci

Nece bas biti da je tako jednostavno, Rafa ima 5-4 u finalima GS protiv Novaka.
r

roni

pre 10 meseci

to je isto kao da kaze da je ekvador najbolja fudbalska selekcija u istoriji i da bi svetsko osvojili 20 puta da se igralo kod njih na nadmorskoj visini gde protivniku treba pola godine da se navikne na vazduh.pu kakvo govedo spansko

vladarizsenke71@gmail.com

pre 10 meseci

Nije to u Ekvadoru nego u Boliviji, La Paz je na 4000 metara nadmorske visine.
r

roni

pre 10 meseci

hvala
@

@ssss

pre 10 meseci

Rečenica gde je rekao da se tri GS turnira igraju na tvrdoj podlozi koja ne odgovara Rafi je sve rekla.Pretendiješ da budeš najbolji ikada a samo ti jedna podloga odgovara.Što se Federera tiče da je u većem delu karijere imao ozbiljniju konkurenciju ne bi imao više od desetak GS titula.Po meni je Sampras veći i od Federera i od Nadala ako se već ne računa broj osvojenih titula kako kaže Toni Nadal.Đoković je svakako najveći svih vremena.
R

Reeealnooo

pre 10 meseci

Čovek je u pravu. Da nije njih dvojice ne bi znali koliko je Novak bolji od njijh. To je njihov doprinos svakako. Sportski pozdrav!
B

Bnm

pre 10 meseci

TONCI DRUZE I JA SAM URADIO VISE U TENISU, TO SI ZABORAVIO. ISTEGNI USI DOBRO I OBMOTAJ GLAVU, ISPADAS DEBIL UMESTO DA CUTIS I GLEDAS NAJBOLJEG IKADA KAKO SVE OSVAJA!!!
D

Da nije nego...

pre 10 meseci

Pustite te price da baba ima .... bila bi deda i to ja sam bio najveci talenat al povrede me sjebale,covek je natrofejniji i najbolji teniser na planeti i to je to rezultati govore sami za sebe.
n

nekaPlacu

pre 10 meseci

Zar ocekujete od strica igraca da kaze nesto drugacije. Moj sestric ima 15g i ja znam,sigurana sam cak da je najbolji igrac u svetu u generaciji tog uzrasta u fudbalu,a njegov drug iz skole donekle mu parira.
L

Luka2012

pre 10 meseci

Čovek naravno brani svog pulena, ali da je lupio lupio je pa ostao živ. Ni Sampras nije bio medijski mag pa je pre dolaska Federera bio najbolji teniser svih vremena, to naravno niko ne spori ni kod nas a ni na tom prepoštenom zapadu. Šta treba da se gleda kod najboljeg svih vremena, ako ćemo harizmu onda daj da proglasimo Mekinroa i Agasija za najbolje tenisere svih vremena i da se ukinu GS turniri i titule ? Stvar je kristalno jasna, bolji međusobni skor sa obojicom, više titula na mastersima, najviše GS titula zajedno sa Nadalom, najviše nedelja na prvom mestu. Nema mesta za polemiku i filozofiranje koje zapad nameće uvek kad hoće da nametne svoje mišljenje.

vladarizsenke71@gmail.com

pre 10 meseci

BB je veci od Samprasa.
T

Tenis fact

pre 10 meseci

mislim da ima i najviše GS da je u finalu dobio nadala, federera i mareja.
F

Fußballspieler

pre 10 meseci

Da li je limun sladak ili je groždje kiselo? Da se Rafa nije povredjivao osvojio bi mnogo više GS. Da se nije kljukao svim i svačim ne bi se povredjivao a da se nije kljukao ne bi osvojio 22 GS. Sve može da se gleda ovako ili onako. Da je Federer igrao skroz u eri Samprasa i Agasija koliko bi osvojo ili da je igrao u eri Novaka i Nadala a ne izmedju? Da njih dvojica nisu toliko osvajali da li bi Novaka učinili boljim ili su njihovi rezultati bili dodatni motiv da pomera granice? Sve su to hipotetička pitanja koja nemaju odgovor. Pravo pitanje je zašto ga toliko osporavaju? Da li je u pitanju lična sujeta ili ih sve zajedno boli činjenica da je siromašan momak iz siromašne zemlje, ali duhovno i intelektualno bogate, postigao više od njih u mnogo težim okolnostima? Ne znam šta su oni to revolucionarno učinili za tenis? Da li su izmislili neki novi udarac, neko novo pravilo ili im je na peharima lepše nego Novakovo? Smeta im Novak što se bori za prava i veću zaradu lošije plasiranih tenisera, što se ne uklapa u njihove poglede i šablone, što se krsti sa tri prsta a ne celom šakom! Još se samo, srećom, nije našao neki psihopata da mu uništi karijeru kao onaj Nemac Moniki Seleš. Sve ostalo su pokušali i nisu uspeli. Samo im je negiranje i omalovažavanje ostalo! Sitne duše prodane od iste rdje skovane!
S

Srbija Majka

pre 10 meseci

Ako cemo pricati o predpostavkama i sta bi bilo kad bi bilo...onda sigurno Federer nikada nebi bio to sto jeste da su generacijski i istovremeno stasavali sva trojica. Isto tako cinjenica je da je najvise turnira osvojio dok su ova dvojica jos bili klinci i u fazi prije svega fizickog pa onda i igrackog razvoja. Ono sto je kao razlog naveo i to da Nadal zbog vrste podloge koja mu ne lezi...nije osvojio veci broj titula od Djokovica, samo jos jednom u stvari stavlja Noleta na taj tron najboljeg igraca ikada...jer je cak jedini igrac koji je u jednoj kalendarskoj godini osvojio sve cetiri grend slem titule u eri istog tog Federera i Nadala. Koliko god ga uporno nipodastavali i pokusavali da majorizuju njegov uspjeh...on ih ocigledno na terenu demantuje i izgleda dobija jos vecu snagu i inat da ih natjera da pate i da ispadnu smesni!!! Ove godine ce jos jednom i vrlo skoro da im servira 24 grend slem titulu, i priliku da smisljaju nove smjesne izgovore...!!!
g

gunnersi

pre 10 meseci

Samo pogledati kada je Federer osvajao titule i protiv kojih igraca. Cim se pojavila konkurencija u vidu Noleta i Nadala broj titula se drasticno smanjio.
G

GosTn

pre 10 meseci

Ej, da je bilo ko drugi dao ovu izjavu pa da me i dotakne malo. Ali Toni Nadal. Stric Rafaela Nadala. Pa on mora da je objektivan, 100%. 😂 Kao prvo od 2011. kad je Novak uhvatio zalet i kada je dostigao nivo ove dvojice, on je osvojio 22 slema, Nadal 12, a Federer 4. Kao drugo, stil igre koji forsira Nadal ga je doveo i do toga da se sada, zargonski rečeno, raspada. Kao treće, izjavi lik da je npr. AO na šljaci Nadal bi imao 35 titula... Hahahaha. Pa to. Govori koliko Nadal nije kompletan igrac. Novak ima više titula od njega i na travi i na betonu a bio je jedini godinama konkurentan Nadalu i na sljaci, ali jednostavno protiv ovog se tu nije moglo. Ako ćemo tom logikom, koliko je onda nepravde učinjeno prema Novaku što nije mogao da igra prošle sezone 2 slema samo zato što misli svojom glavom, što je diskvalifikovan jednom sa USO zbog čega? Pa eto tu je mogao još 3 slema da uzme... Najveći svih vremena. Crrknni te dušmani!
G

Gaizka

pre 10 meseci

Činjenica je da će neki novi teniseri juriti i pokušavati da sruše rekorde Novaka Djokovića a ne Nadala i Federera. I broj Slemova, i broj nedelja na prvom mjestu i broj mastersa.. Kad se za 10-20-50 godina desi da neko bude u priči da sruši te rekorde, reći će da ih drži Novak Djoković.
V

Varela

pre 10 meseci

Neka neka samo vi izjavljujte ovakve gluposti ima ovaj naš da se naljuti i osvoji 30 GS šta ćete onda da pričate?
M

Mbs1

pre 10 meseci

Svi ovi "strucnjaci" konstantno namerno izostavljaju cinjenicu da je federer u periodu izmedju 2000. i 2007. recimo igrao sa konkurentima poput Hjuita, Safina, Nalbandijana, Rodika koji su sjajni igraci, ali nisu ni blizu nivoa ove trojice. Kasnije je jos par godina uspevao da dobija Nadala i Djokovica jer je dosta stariji i iskusniji. U trenutku kad su oni dovoljno stasali, on je poceo da propada rezultatski. Kasnije je i Nadal poceo da posustaje sve vise (povrede ili ne, tako je, ko mu je kriv), tako da je ostao samo jedan GOAT. Sama izjava Tonija Nadala koji ne uzdize samo svog bratanca nego gura i Federera zajedno sa njim pokazuje da su udruzeni u omalovazavanju Novakovih uspeha.

Dezurn1_Kr1vac

pre 10 meseci

Тачно тако . Новак гази трећу генерацију , и од онда када је газио Цонгу , Родика , Федерера , Надала , Мареја , Дел Потра , Давиденка , Вавринку Упоредити све ове са онима од 2000/2007 је смешно 🤷😁
F

Filip9922

pre 10 meseci

Kmeee, kmee kmeee… Da je baba muško, zvala bi se Duško… Ajde Toni,popij pivo, upali Eurosport danas i gledaj GOAT-a…
Б

БоБ

pre 10 meseci

Цела прича је "шта би било кад би било"... А шта би било да се турнири уопште не играју на шљаци?! Надал би био тенисер у рангу Вавринке. А шта би било да је Федерер нпр 5-6 година млађи?! Па исто, бар 15 титула на ГС је узео док Надал и Ђоковић нису напунили 22-23 године, после тога им је био само мало тежа препрека. Услови су исти за све, ко се у томе најбоље снашао је уједно и најбољи, а бројке то недвосмислено показују.
O

Opaaa

pre 10 meseci

Da se tvoj Rafa nije toliko špricao ne bi bio toliko povređen! I Novak bi više osvojio da se nije desila sudija "žrtva" na US i da nije bilo korone! Federer jeste igrao najlepše za oko, ali ni on ne bi postigao ni upola da generacija pre njega nije bila na zalasku, a mladi još nisu stasali, što pokazuje i podatak da je osvojio 3-4 GS a novak 20+ od tog trenutka...tako da...
S

Statler

pre 10 meseci

Mišljenje Tonija Nadala je nebitno, ne znam zašto uopšte i prenosite ovakve informacije.
Z

ZV

pre 10 meseci

Ти да си човек,ти би спречио синовца да у 38 година изгледа као да има 68 (и римујем те мало), колена без,сам Бог зна на шта му организам личи. Ово остало што је налупетао,обзиром да их се накупило у последње време,посебно након РГ,само показује колико не могу да се помире са тим да је Новак најбољи тенисер икада,један од најбољих спортиста икада а свакако личност у спорту која се није одавно,да не кажем никад није појавила,ако се узме у обзир и његово ангажовање по другим темама и стварима. А још је Србин,поносан на свој народ,земљу и културу.
I

Ivan OL 91

pre 10 meseci

Za 20 godina niko se neće sjećati Đokovićevih rezultata, nego izjave Tonija Nadala koja će ostati upisana u vječnost. Ajde Boga ti. Majstore, kad si toliko dobar trener, vidi kako je tvoj izabranik od perspektivnog tenisera sa GS potencijalom prije tvog dolaska, postao sa tobom teniser kome je podvig ako se plasira u 3. kolo najvećih turnira.
L

Ljubaan

pre 10 meseci

Igra na podlogama koje mu ne odgovaraju? To se moze reci nije kompletan igrac.
D

Dzi

pre 10 meseci

Mozda ste vi/oni uradili vise za Tenis, mada niste..ali sigurno je da je Novak Djokovic uradio vise za svet...pokazao je nazalost lli na srecu da je cela sportska kultura farsa i da pociva na lazi i licemerju, da su stranci dobri samo da gube, da kada pobedjuju nisu pozeljni, da nikada niste prihvatili coveka za svog sampiona nego ga samo trpite kiselo za sampiona...ko ume da slusa ljude Novak je to i rekao... Kao klinac bio je zagledan u bajku, hteo je da bude deo iste i tome je posvetio zivot.. decacka zanesenost pretocena u predan rad... Onda je dosao video i pobedio ali bajku ste mu ukrali...nije trazio ljubav jer je infantilan, nego da upotpuni sliku decackog sna... Sliku sampiona koja obidje svet, da zatvori krug...jer mislio je sampioni su voljeni i proslavljeni...ali njima je bilo lakse popljuvati jednog nego videti sebe...I 25 ili 30 grend slem titula nisu ta jedna zbog koje je decak iz Srbije poceo da igra tenis, niste mu je dali, i uzeo vam je 30
G

Gosthjk

pre 10 meseci

Sve nesto sbb kbb. Ali to nije stvarnost. Stvarnost je da je Novak najbolji ikada a da su mu ova dvojica prva i druga pratilja, kako god da se rasporede.
Z

Zeder

pre 10 meseci

Ja sam zadovoljan sa cinjenicom da je jedan srbin medju 3 najbolja igraca tenisa ikad. Ne zanima me sta Toni kaze ili bilo ko drugi. Svaki cigo svoga konja hvali pa tako I mi. Ova debata ce biti aktuelna uvek i u tome je poenta. To je cak i Novak jednom rekao.
b

bravo

pre 10 meseci

Care za komentar, tako je, ne treba odmah senzionalistički pisati kako neko gazi po nekome. Brojke su tu, jedna strana, ali fanovi svakog od njih trojice će bez obzira na brojke više "gotiviti" svog pulena jer su se identifikovali sa njim i više im "prija", moramo i taj ugao gledati
L

Lillian Grace Sharedoneshire

pre 10 meseci

Ma šta su to uradili sem što su zapadno evropljani? Opet ga svi drve na WIMBLE DONE 2008 OMG OMG SO GRACIOUS SO STRONG WOW WOW. Ovi zapadnjaci ne da su rasisti, nego su ultra jadnici.