Rafael Nadal ©AFP
Rafael Nadal ©AFP

Toni Nadal: Rafaelov top-spin više nije tako efikasan

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.10.20. | 10:39

"Đoković je veoma čvrst, mislim da je među igračima kojima najviše ove nove loptice odgovaraju. Rafi je sa druge strane mnogo teže"

Čovek koji je bukvalno napravio teniserom Rafaela Nadal i jedan od retkih koji je rano shvatio da će Novak Đoković biti najveći problem u karijeri njegovog štičenika, Toni Nadal, sada upravnik teniske akademije njegovog bratanca, smatra da je ova jesen u Parizu savršena za igru Novaka Đokovića.

Misli se svakako na uslove, a to je teška, vlažna šljaka, ali i nove teške loptice tako da je odskoko veoma slab, slabiji nego kada se igra Rolan Garosu u klasičnom terminu početkom juna. Suva zemlja pogoduje top-spinovima Nadala kojima prosto razara konkurenciju. I tako već skoro deceniju i po pošto je ovaj put krenuo po rekordni 13. Kup musketara.

Izabrane vesti

“Đoković je veoma čvrst, mislim da je među igračima kojima najviše ove nove loptice odgovaraju. Rafelu, je sa druge strane mnogo teže. ”, iskren je stric Toni, “MIslim da je Rafael bio veom dobar u dosadašnjem delu turnira. Došao je u Pariz sa mnogo nedoumica, pre svega zato što je malo igrao pred put, manje nego obično. U trećoj rundi, protiv Travalje je igrao odlično, ali u četvrtoj protiv Korde baš i ne. Zapravo, bilo je previše vetrovito da bi se mogla dati dobra procena. Na Rolan Garosu je Rafa izuzetno efikasan u poenima do devet udaraca, ali ove godine se to promenilo, sada su razmene nešto duže. Top spin više nije tako efikasan...” 



tagovi

Rafael NadalToni NadalRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara