Novak Đoković i Nina Stojanović (Foto: Reuters)
Novak Đoković i Nina Stojanović (Foto: Reuters)

Troicki otkrio: Ceo tim je bio protiv, ali je Novak želeo da igra u miks dublu

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.07.21. | 21:55

"Bio sam protiv njegovog učešća u mešovitom dublu. Ceo tim je bio protiv. To je bila samo njegova odluka, želeo je da igra", izjavio je selektor teniske reprezentacije Srbije za Asošijeted pres

Nastavio je prvi reket sveta dominaciju i na Olimpijskim igrama u Tokiju. U singlu se praktično prošetao do polufinala, a na putu je da osvoji i medalju u mešovitom dublu, gde će se sa Ninom Stojanović boriti za još jedno finale. Uspeo je da smogne snage posle naporne sezone i tri osvojena grend slema, kako bi obradovao naciju, iako su ga iz srpskog tima savetovali drugačije. Na dobrom je putu da se kući vrati sa dve medalje.

(2,11) A. Karacev/E. Vesnina - N. Đoković/N. Stojanović (1,65)

Izabrane vesti

Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki je otkrio da je bio protiv toga da Novak učestvuje i u miks dublu. Smatrao je da bi to bilo previše naporno za Đokovića, ali najbolji teniser sveta je bio odlučan u nameri da po medalju krene i u tandemu sa Ninom Stojanović.

"Bio sam protiv njegovog učešća u mešovitom dublu. Ceo tim je bio protiv. To je bila samo njegova odluka, želeo je da igra. Svi smo razmišljali o singlu. Kada je rekao da će igrati i dubl rekao sam mu – ako ti to toliko znači, ok. On traži izazov, ali sam mislio da mu je potrebno malo predaha posle jako naporne sezone. Razgovarao sam sa Goranom Ivaniševićem, za sada sve ide po planu. Dobro je da mečeve završava brzo i da gubi što manje snage", izjavio je Troicki za AP.

Pobedom nad domaćin teniserom Keijem Nišikorijem (2:0 - 6:2, 6:0) domogao se polufinala u singlu i izjednačio rekord Rodžera Federera po broju pobeda na Olimpijskim igrama (13). Imaće još dve prilike da ga obori.

Đoković je do finala stigao bez izgubljenog seta, a pred prvim reketom sveta padali su redom Čileanac Delijen, Nemac Štruf, Španac Davidovič Fokina, kao i pomenuti Japanac Nišikori. U borbi za medalju čega ka nemački teniser Aleksandar Zverev (oko 10.00).

Kada je u pitanju mešoviti dubl, tandem Đoković - Stojanović je najpre bio bolji od brazilskog para Stefani - Melo, da bi danas u četvrtfinalu nadigrao i nemački dubl Zigmund - Kravijec. U borbi za medalju, srpski par će igrati protiv ruskog, koji čine Elena Vesnina i Aslan Karacev (oko 11.30).



tagovi

Olimpijske igre 2020tokio 2020Novak ĐokovićNina StojanovićViktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara