US OPEN - osmi dan: Na korak do 45. okršaja Đokovića i Federera

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.09.18. | 11:14

Srpski as protv Souze, a Švajcarski protiv Milmana na putu do četvfinalnog duela. Kod žena najinteresantnije na mečevima Kiz - Cibulkova i Šarapova - Suarez Navaro

Prvi deo četvrtfinalista u pojedinačnoj konkurenciji US Opena određen je sinoćnjim borbama u Njujorku, a predstojećeg, osmog dana takmičenja uaznaćemo i preostala imena koja su se probila do praktično same završnice.

RASPORED MEČEVA OSMOG DANA US OPENA (+6 Č)

Izabrane vesti

A među njima bi valjalo očekivati da se našu i Novak Đoković i Rodžer Federer koji će se međusobno biriti za polufinale. Ako prođu, naravno,. biće to njihv 45. okršaj nakon što su prethodni odigrali nedavno, u finalu mastersa u Sinsinatiju koje je u dva seta pripalo Beograđaninu. 

Ali, "ne kuvajmo zeca dok je još u šumi", već se vratimo u sadašnjost, to jest u osmi dan njujorškog grend slema. Prvi meč, koji u 18 časova počinje na najvećem teniskom stadionu na svetu, Artur Ešu je sudar Medison Kiz i Dominike Cibilkove.

WTA ŽREB

Amerikanka je prošle godine u Velikoj jabuci igrala finale, dok je simpatična Slovakinja dva puta stigla do četvrtfinala u najvaćem američkom gradu. Kiz, koju je u prošlom kolu namučila Aleksandra Krunić vodi sa 4-0 u okršajima sa ovom protivnicom. Cibulkova je opasna, što je pokazala pobedivši pre dva dana Angeliku Kerber, ali će teško protiv oponentkinje koju nikada nije savladala, ali i glasnih domaćih navijača.

Drugi WTA meč na Artur Ešu koji je na programu od 01.00 po srednjoevropskom vremenu je duel Marije Šarapove i Karle Suarez Navaro. Dve iskusne i nadasve kvalitetne protivnice odigrale su do sada šet mečeva, a sibirska lepotica je poklekla samo jednom. Međutim, poslednji put su igrale još 2015, tako da međusobni skor ovde ne igra značajnu ulogu. Šarapova ipak ostaje favoritkinja, ali ne baš sigurna, tako da kladiocima preporučujemo da odigraju na duži meč, naročito prvi set jer se Špankinja sigurno neće lako predati.

Za razliku od ženskih duela na glavnom stadionu teniskog kompleksa koji nosi ime legendarne Bili Džin King, muški ne bi trebali da bude suviše uzbudljivi. Jer Novak Đoković iod 14 časova po lokalnom, a 20 po "našem" vremenu ukršta rekete sa čovekom kojem u četiri meča nije prepustio niti jedan set. Šta više, nikada u setu nrotiv Beograšanina Portugalac nije osvojio više od četiri gema. A s obzirom na to kako je Srbin odigrao u prošlom kolu protiv Rišara Gaskea, Souzi se ne piše dobro ni ovaj put.

Dan na Artur Ešu zatvara duel Rodžera Federera sa takođe velikim autsajderom, Džonom Milmanom. Australijanac je igrao samo jednom protiv Švajcarca i naravno izgubio, što treba očekivati i ove njujorške noći. Sve osim brze pobede Federera bilo bi pravo malo čudo. Ipak je tu u pitanju najveći stadion na svetu na kojem Švajcarac igra praktično svaki meč na US Openu pred preko 20.000 uglavnom naklonjenih mu grla, dok je Milman ipak navikao, kao trenutno 55. reket sveta na daleko, daleko manje pozornice. Ali i daleko, daleko slabije tenisere. Predati se neće, tako da bi možda mogao da dogura i do nekog taj-brejka, ali teško i do seta.

ATP ŽREB

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Rodžer FedererUS openbet analizaMarija ŠarapovaMedison Kiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara