©Reuters
©Reuters

Vilander: Ne bih bio u koži ljudi koji ljute Đokovića

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 19:40

Teniske legende poslale poruku prvom reketu sveta

Nekadašnji teniser Mats Vilander u razgovoru za Telegraf osvrnuo se na situaciju u kojoj se nalazi Novak Đoković. Čuveni Šveđanin, nije ostao imun na činjenicu da je najbolji teniser sveta taoc australijskog sistema, a ovom prilikom naglasio je da se konfuznoj situaciji sa virusom korona i protokolima usled pandemije ne nazire kraj.

Izabrane vesti

"Voleo bih da znam koje je medicinsko izuzeće na koje se pozvao Novak. Taoci smo pandemije koja menja pravila, ali ako je nešto isprva obećano, onda to nije ispunjeno. U ovom momentu, nije jasno gde je sve otišlo u krivom pravcu", rekao je Vilander.

Nekadašnji grend slem šampion je potom osudio čelnike u Melburnu.

"Ne bih bio u koži onih koji ga ljute. Najgori je kada se naljuti. Znamo kako to izgleda. Ukoliko bi ga pustili da odigra turnir posle ovoga, mislim da mu ne bi bilo ravnog. To sada i svi znaju", izjavio je Vilander.

Podsetimo, konačna odluka biće doneta u ponedelja, a Đoković će do tada biti u pritvoru u hotelskoj sobi u kojoj boravi od juče kada je sleteo u Melburn. Ovim pobodom stav je izneo i Boris Beker, nemac koji je tokom jednog perioda Novakove karijere bio deo tima prvog reketa sveta.

"Dugo ga znam, radili smo zajedno, bliski smo. Njega posmatram kao člana porodice. U ovom trenutku je jasno da pravi veliku grešku, praktično sam sebe zaustavlja u pohodu na titunajboljeg tenisera u istoriji", rekao je Beker.

Nemac je dodao da nije bio u prilici da komunicira sa Đokovićem te mu je ovom prilikom javno poslao poruku

"Moja poruka je da se vakciniše, mada ne verujem da će me poslušati. On ima jaku volju, ali može da se desi da se okrene iza sebe za deceniju i shvati da je napravio veliku grešku u trci za epitet GOAT-a. Nije samo u pitanju Melburn. Ovo je nova stvarnost, živimo u drugačijem svetu i teško je videti da će moći da funkcioniše kao profesionalni teniser i obilazi svet, a da nije vakcinisan", zaključio je Beker.


tagovi

Mats VilanderBoris BekerAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara