Barbora Stricova
Barbora Stricova

Vimbldon: Presudna bitka ženskih parova

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.07.19. | 13:33

U finalu dubla dama danas u Londonu Hsieh Su-Vei - Barbora Stricova protiv Gabrijele Dabrovski - Džu Ji-Fan

Odmah nakon Novaka Đokovića i Rodžera Federera na Centralni teren "Ol ingland kluba" u Londonu istrčavaju najbolji ženski parovi na ovogodišnjem izdanju Vimbldona.

A to su Hsieh Su-Vei - Barbora Stricova i Gabrijela Dabrovski - Džu Ji-Fan. Tajvansko-češka kombinacija je postavljena za treće nositeljke, a u finalu su savladale favorizovane Kristinu Mladenović i Timeu Baboš i time stavile svima do znanja da su sada prve u redu za titulu. Stricova, koja je zablistala i u singlu gde je zaustavljena tek u polufinalu od Serene Vilijams, još nije podigla pehar namenjem dublovima na nekom od grend slemova, ovo joj je prvo finale nakon šest polufinala na nekom od četiri najjača teniska turnira, dok je Hsieh u paru sa Pang Šuaji pokorila Vimbldon pre šest godina, uz još dva grend slem trofeja.

Izabrane vesti

S druge strane, Kanađanka i Kineskinja, iako nisu favortikinje u ovom finalu, sigurno su opasne, a da mogu do uspeha govori i podatak da su osvojile pred lomndonski grend slem travu Birmingema. Mogao bi ovaj meč da potraje, sto se juče dogodilo i u finalu muškog dubla.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara