Federer (©Reuters)
Federer (©Reuters)

Vreme je za penziju: Federer prvi put posle 25 godina ispao sa ATP liste

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.07.22. | 14:52

Švajcarac nije igrao godinu dana

Bili su više od decenije veliki rivali, ali se klatno vrlo brzo sa Federerove prednosti prebacilo na Đokovićevu stranu.

Ovog ponedeljka teniske sudbine su im se definitivno razdvojile: dok Novak slavi osvajanje 21. grend slem trofeja, osvojenog na Vimbldonu, čime je za jedan stekao prednost u odnosu na Federera, Švajcarac je doživeo posle punih 25 godina da – nema renking.

Izabrane vesti

Na ATP listi koja je danas izašla nema Rodžera Federera. Prosto, nije igrao tenis godinu dana, poslednji nastup mu je bio na Vimbldonu prošle godine. Iscureli su mu svi bodovi koje je imao na zalihama i danas Švajcarac ima – nula bodova.

Federer navodno želi da se još jednom vrati na teren, iako će u avgustu napuniti 41 godinu. Ipak, teško će to ići, s obzirom na još jednu operaciju kolena koju je Rodžer imao prošle godine, priznao je posle toga da oporavak ne ide kako je očekivao...

Prijavljen je Federer da igra turnir u rodnom Bazelu koji će se igrati u oktobru, mada je pitanje da li će se zaista pojaviti na terenu.

Federer je osvojio 20 grend slem titula, 310 nedelja je bio prvi na ATP listi, a oba ta rezultata oborio mu je Novak Đoković, dok je Rafael Nadal ispred obojice sa 22 grend slem pehara.


tagovi

Rodžer FedererATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara