Garbinje Muguruza
Garbinje Muguruza

WTA MADRID - Garbinje, Simona i Petra na radnom zadatku

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.05.18. | 11:00

Petog dana velikog turnira na šljakaste terene u španskoj prestonici istračava sama elita žesnkog tenisa

Veliki turnir u Madridu, na kojem se takmiče najbolje svetske teniserke i teniseri ušao je u peti dan ovogodišnjeg izdanja. A pošto smo muškarce već analizirali, na red je došla i lepša polovina koja je počela sa obračunima drugog kola.

Mnogo kvalitetnih igračica nastupa danas, a dan na centralnom terenu "Manolo Santana" otvara jedna od najboljih - Petra Kvitova koja ukrštra rekete sa aktuelnom olimpijskom šampionkom, Monikom Puig. Zanimljivo je da je Čehinja izgubila oba susreta protiv devojke iz Porto Rika, ali te 2016. kada je ova i zablistala u Rio de Žaneiru na OI. Međutim, Puigova od tada ne može da se sabere te osim povremenih bleskova polako pada na svetskoj lestvici. Istina, ove sezone se malo prenula, ali ipak verujemo ipak u "čišćenje" od strane Kvitove koja je prošlog vikenda osvojila turnir u Pragu.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 12:05 8236 WTA P.Kvitova - Puig M. kmb 1&ug< (19.5) 2,40
Uto 13:20 8248 WTA Halep S. - Mertens E. tb da 3,50
Uto 14:45 8232 WTA Kasatkina D. - Cirstea S. ki 2 2,55
Uto 21:35 8247 WTA Muguruza G. - Vekic D. kmb 1&vg1 (20.5) 2,60
Ukupna kvota55,69

Podloga u Madridu dosta odgovara snažnim i visokim igračicama, sa jakim, ravnim udarcima, ali i sa dosta snage u nogama. A jedna od takvih (mada nije posebno visoka, ali je pakleno snažna) aktuelna je šampionka i prvi reket sveta, Simona Halep. Rumunka će ovog popodneva imati pune ruke posla protiv sve bolje mlade Belgijanke, Eliz Mertens, trenutno 16. na WTA listi. Prvi reket sveta je, naravno favorit, ali ovaj meč neće biti tako lako dobijen. Na koju god stranu da ode.

Uz podršku domaćih navijača, Garbinje Muguruza će izaći na megdan Doni Vekić i verujemo osvetiti joj se za poraz iz 2014. Jednostavno, Špankinja je sada daleko bolja teniserka i iako je muče povrede, ne bi trebalo da ima mnogo problema sa devojkom Stena Vavrinke.

Jedna od najtalentovanijih igračica na svetu, Darija Kasatkina je favoritkinja protiv jedne od najboljih drugarica Ane Ivanović, Sorane Kirstee. Rumunka je jedna od promašenih talenata svetskog belog sporta, a trenutno igra veoma solidno tako da je 36. na WTA tabeli. Sa druge starne, Ruskinja je van forme tako da je ovde možda i prilika da se rizikuje.

***kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

wta madridWTAGarbinje MuguruzaPetra Kvitova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara