WTA Majami: Pliškova sačuvala Osaki vrh

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.03.19. | 09:53

Čehinja savladala u polufinalu Simonu Halep i tako je sprečila da se vrati na tron svetske lestvice. Za titulu sutra protiv Ešli Barti

Sinoć su odigrana oba polufinala u ženskoj polovini prestižnog turnira u Majamiju, a za titulu će se ove godine boriti Karolina Pliškova i Ešli Barti.

Izabrane vesti

Čehinja je imala zaista težak zadatak u vidu Simone Halep koja je pritom bila posebno motivisana jer da je pobedila zamenila bi Naomi Osaku na vrhu WTA liste. Čehinja je odigrala majstorski, iskoristivši snažnim bekhendima gotovo "amazonske" uslove koji su vladali u Majaimiju nakon večernjih pljusova koji su prekinuli prvo polufinale. Nakon velike borbe u prvom setu, u drugom je Pliškova potpuno preuzela dizgine meča i slavila sa 7:5 i 6:1.

Njena protivnica u borbi za titulu koja donosi 1.000 WTA poena i čak 1,354 miliona dolara nagrade (poraženoj idu 686.000 $ i 650 poena) je mlada nada Ešli Barti. Australijanka se bolje snašla od protvnice, Estonke Anet Kontaveit kojoj je očigledno zasmetao prekid zbog kiše na početku odmeravanja, te se do kraja nije u potpunosti vratila u meč. Barti je na kraju slavila takođe sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Karolina PliškovaSimona HalepAnet KontaveitEšli BartiWTA Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara