Feliks Ože Alijasim i Maksim Kresi (©AFP)
Feliks Ože Alijasim i Maksim Kresi (©AFP)

Zamalo izbacio Nadala na Rolan Garosu, pa ispao u prvom kolu Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 22:32

Feliks Ože Alijasim izgubio od Maksima Kresija

Deveti teniser sveta Feliks Ože Alijasim završio je učešće na Vilmbldonu u prvom kolu. Jedan od trojice tenisera koji su sa Rafaelom Nadalom igrali pet setova na Rolan Garosu (ispao posle četiri i po sata borbe u osmini finala) izgubio je od američkog tenisera Maksima Kresija posle četiri sata i 14 minuta borbe - 1:3 (7:6, 4:6, 6:7, 6:7).

Vodili su Kanađanin i Amerikanac veliku borbu, Ože Alijasimu je pripao prvi set u taj-brejku, ali je Kresi osvojio naredna tri. Prvo je izjednačio sa 6:4, dok je treći i četvrti set rešio u taj-brejku. Treći je 45. reketu planete pripao sa 11:9, četvrti sa 7:5.

Izabrane vesti

Tako je pao i prvi veliki skalp na najstarijem teniskom turniru, a Kresi će u drugom kolu igrati protiv 103. tenisera sveta - zemljaka Džeka Soka.

Izuzev talentovanog Kanađanina, do kraja drugog dana nije bilo većih iznenađenja. Dijego Švarcman je u tri seta dobio Amerikanca Stefana Kozlova (3:0 - 6:3, 6:2, 6:2), dok je Denis Šapovalov neočekivano izgubio dva seta u duelu sa Arturom Rinderknehom, ali je u odlučujućem bio veoma ubedljiv i okončao ga za 29 minuta (3:2 - 6:1, 6:7, 6:7, 6:4, 6:1).

Stefanos Cicipas, koji je nedavno u Majorki osvojio prvu ATP titulu na travi, dozvolio je jedan set Švajcarcu Aleksanderu Rišardu za tri i po sata borbe - 3:1 (6:7, 3:6, 7:5, 4:6).

Za razliku od njega Roberto Bautista Agut, kojeg je Grk porazio u finalu Majorke pre samo nekoliko dana, prosto je počistio Mađara Atilu Balaša za nešto više od sat i po vremena, uz svega četiri izgubljena gema - 3:0 (6:1, 6:0, 6:3).

Tejlor Fric je posle velike pobede na Istbornu minulog vikenda lakše od očekivanog dobio Italijana Lorenca Musetija - 3:0 (6:4, 6:4, 6:3).


tagovi

Feliks Ože AlijasimDijego ŠvarcmanDenis ŠapovalovStefanos CicipasRoberto Bautista AgutVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara