Najnovije vesti

Zašto će Medvedev teško ugroziti Novaka: Ne volim šljaku, ništa što ima veze s njom

Vreme čitanja: 2 minuta

Danil Medvedev (©Reuters)

„Večito ste prljavi posle mečeva na zemlji“, jada se Rus

Manje je od 2.000 bodova razlike između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva na vrhu ATP liste.

Ako znamo da će Đoković u Madridu braniti titulu iz 2019. godine, a na Rolan Garosu prošlogodišnje finale, ukazuje se Medvedevu lepa šansa da dobrim rezultatima na ta dva turnira ozbiljno zapreti lideru teniskog karavana. Ali...

Medvedev igra očajno na šljaci. Od deset osvojenih turnira u karijeri, nijedan nije na zemljanoj podlozi. Nestvarno zvuči podatak da na Rolan Garosu nikada nije prošao prvo kolo! Danas je počeo masters u Monte Karlu, gde je Rus pre dve godine pobedio Đokovića u četvrtfinalu, ali to je bio pravi izuzetak u odnosu na njegove dosadašnje rezultate na šljaci.

Priznao je Medvedev pred start turnira u Kneževini zašto mu tako loše ide na zemlji.

Iskreno, ne volim ništa što ima veze sa šljakom. Loptica loše odskače, uvek ste prljavi posle meča. Baš ne uživam da igram na zemlji“, rekao je Medvedev.

On i pored toga smatra da može da igra mnogo bolje nego do sada.

Meni je psihički najteže da prihvatim da neki udarci koji su na tvrdoj podlozi vineri ili uglavnom dobijeni poeni, na šljaci – nisu. Mora drugačije da se šalje lopta, da se udaraju drugačiji spinovi. Devet-deset meseci igram na jedan način, a onda sve to moram da menjam zbog mesec-dva sezone na šljaci, pa da istovremeno zadržim u igri stvari koje radim dobro“, objasnio je Medvedev.

A onda sve to ponovo drugačije koju nedelju kasnije kada dođu trava i Vimbldon.

E zbog toga će Rus teško „uhvatiti“ Đokovića na vrhu ATP liste u skorije vreme... 

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva